Обстріли Сумщини: за останню добу зафіксовано більше 120 прильотів, загинула людина

Читать на русском
В результаті російської атаки було зафіксовано 125 прильотів та скидання з БПЛА трьох вибухових пристроїв.
Ілюстративне фотоGetty Images

За вівторок, 7 лютого, російські військові обстріляли прикордонні території Сумської області. В результаті російської агресії загинула жінка.

Про це повідомляється у Telegram-каналі Сумської обласної військової адміністрації.

Як зазначається, за останню добу росіяни понад 100 разів обстріляли прикордонні території Сумської області. Усього протягом дня ворог здійснив обстріли низки громад. Зокрема: Краснопільської, Юнаківської, Білопільської, Середино-Будської, Зноб-Новгородської, Шалигинської, Глухівської.

В результаті російської атаки було зафіксовано 125 прильотів та скидання з БПЛА трьох вибухових пристроїв, також ворог здійснив 1 кулеметну чергу по прикордонних територіях та населених пунктах Сумської області.

По Краснопільській громаді військові рф здійснили мінометний обстріл, ймовірно використовуючи міномет 120 мм калібру, загалом по громаді було 20 прильотів.

З мінометної зброї ворог обстріляв також і Юнаківську громаду, в дві черги ворог випустив 8 та пізніше ще 18 снарядів.

При цьому, росіяни з артилерії обстріляли село Павлівка Білопільської громади. По селу окупанти завдали 20 ударів, один зі снарядів потрапив в приватний житловий будинок, в результаті цього загинула місцева літня жінка 1946 року народження.

Крім мінометного обстрілу по Павлівці, було також зафіксовано скидання із БПЛА 2 гранат на територію громади. Також здійснювався мінометний обстріл в іншому селі громади − 11 прильотів.

По місту Середина-Буда росіяни скинули з дрону вибуховий пристрій типу ВОГ 25, проте він не вибухнув.

Зноб-Новгородську громаду окупанти обстріляли використовуючи станковий автоматичний гранатомет. Загалом було зафіксовано 21 прильот.

З крупнокаліберного кулемету військові рф обстріляли також й Шалигинську громаду, крім того, ворог скинув на територію громади 7 мін.

По Глухівській громаді росіяни атакували з мінометної зброї. На територію громади прилетіло 17 мін.

Нагадаємо, що російські окупанти за добу 31 раз атакували Херсонщину. Мирні населені пункти області зазнавали обстрілів з артилерії, РСЗВ, мінометів та танків.

Ворожі війська у вівторок, 7 лютого, атакували Куп'янськ на Харківщині, внаслідок обстрілу були пошкоджені житлові будинки.

Зазначимо також, що 6 лютого ввечері російські загарбники обстріляли місто Вовчанськ Харківської області. Внаслідок атаки у місцевій поліклініці почалася пожежа.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: