Суд у справі Насалика призначив психологічну експертизу

Читать на русском
Антикорупційний суд задовольнив клопотання адвоката колишнього керівника Міненерговугілля про призначення експертизи.
Ігор Насаликфото: gordonua.com

Суд призначив психологічну експертизу в кримінальному провадженні за підозрою колишнього міністра енергетики та вугільної промисловості Ігоря Насалика в недостовірному декларуванні.

Таке рішення 16 жовтня ухвалила слідча суддя Вищого антикорупційного суду Наталія Мовчан за результатами розгляду клопотання захисту, повідомляє «Слово і Діло».

Як відомо, за версією слідства, ексміністр у 2014 році отримав позику 1,249 млн доларів від фізичної особи. За інформацією «Слова і Діла», йдеться про Петра Димінського. Однак у порушення вимог закону «Про запобігання корупції», він не відобразив зазначену інформацію в щорічних деклараціях. Дії ексміністра кваліфіковані за ознаками злочину, передбаченого статтею про декларування завідомо недостовірних відомостей у декларації (ст. 366-1 ККУ).

Тому адвокат Насалика подав клопотання про призначення психологічної експертизи із застосуванням комп'ютерного поліграфа. На вирішення експерта захисник просив поставити наступне питання: чи виявляються у Насалика психофізіологічні реакції, які свідчать про те, що він отримав від Димінського кошти в розмірі майже 1,25 млн доларів? Суд клопотання задовольнив.

Нагадаємо, 9 липня НАБУ повідомило про підозру Насалику. Пізніше, САП завершила розслідування його справи. Нещодавно суд обмежив Насалику строки ознайомлення з розслідуванням.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: