ЗСУ завдали ударів по позиціях ворожих складів з боєприпасами – Генштаб

Читать на русском
ЗСУ завдали ударів по позиціях ворожих складів з боєприпасами, водночас війська рф продовжують наступати на чотирьох напрямках у Донецькій області.

ЗСУ завдали ударів по позиціях ворожих складів з боєприпасами, водночас війська рф продовжують наступати на чотирьох напрямках у Донецькій області.

Про це йдеться у вечірньому зведенні Генерального штабу ЗСУ в понеділок, 30 січня.

За добу на війні в Україні ліквідовано ще майже 500 окупантівЗа останню добу російська армія втратила 490 осіб, чотири танки, три ББМ, артилерійську систему.

Противник продовжує вести наступальні дії на Лиманському, Бахмутському, Авдіївському та Новопавлівському напрямках. На інших напрямках – обороняється.

Російські окупанти протягом доби завдали 4 ракетних удари. Також було здійснено понад 10 обстрілів із реактивних систем залпового вогню по цивільній інфраструктурі міста Очаків Миколаївської області. Високою залишається загроза російських авіаційних та ракетних ударів по всій території України.

На Волинському, Поліському, Сіверському та Слобожанському напрямах обстановка без істотних змін, наступальних угруповань противника не виявлено. На полігонах Республіки Білорусь триває підготовка підрозділів ворога. Окупанти обстріляли райони населених пунктів Хренівка та Червоний Хутір Чернігівської області; Волфіні, Шпіль, Басівка, Запсілля, Мезенівка, Велика Писарівка Сумської області та Ветеринарне, Глибоке, Зелене, Ненудне, Верхня Писарівка, Вовчанськ, Бударки, Новомлинськ та Дворічна Харківська область.

На Куп'янському напрямку від ворожого вогню постраждали Синківка та Кислівка Харківської області та Новоселівське, Берестове та Андріївка у Луганській області.

На Лиманському напрямку обстріляно Новоєгорівку, Макіївку, Краснопопівку та Діброву Луганської області та Ямполівку та Ямпіль Донецької області.

На Бахмутському напрямку під ворожий вогонь потрапили Верхньокам'янське, Спірне, Білогорівка, Веселе, Червона Гора, Парасковіївка, Бахмут, Іванівське, Озарянівка, Дружба, Іванопілля та Нью-Йорк Донецької області.

На Авдіївському напрямку під ворожий танковий, мінометний та артилерійський вогонь потрапили Водяне, Красногорівка та Мар'їнка.

На Новопавлівському - обстріляні Водяне, Богоявленко, Вугледар та Ненудне Донецької області.

На Запорізькому та Херсонському напрямках від вогню артилерії противника постраждали райони понад 40 населених пунктів. Серед них – Времівка Донецької області; Гуляйполе та Білогір'я – Запорізькій; Добра Надія у Дніпропетровській області, а також Берислав, Львові, Іванівка, Антонівка, Херсон, Берегове та Величезне Херсонської області. Є постраждалі серед мирних жителів.

За наявною інформацією, у місцевих школах населених пунктів Каховського району російські окупанти забороняють школярам навчатися онлайн за українською програмою. Місцеві викладачі відмовляються навчати дітей за російською програмою, тому окупанти погрожують примусово вивозити дітей на так зване «навчання» углиб тимчасово окупованої Херсонської області, а також до росії та окупованого Криму.

У населеному пункті Таврійське Скадовського району Херсонської області, у приміщенні дитячого садка, окупанти розгорнули «польовий госпіталь», де лікують російських військовослужбовців. Він переповнений важкопораненими загарбниками.

Авіація Сил оборони України протягом доби завдала 4 ударів по районах зосередження ворога, а підрозділи ракетних військ та артилерії вразили 3 пункти управління, 4 райони зосередження та 2 склади з боєприпасами окупантів.

Нагадаємо, на території Білорусі збільшилася кількість військових росії.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: