Британські розвідники пояснили, навіщо рф повертає до шкіл військову підготовку

Читать на русском
У росії школярі та студенти проходитимуть обов'язкову військову підготовку - мабуть, ця ініціатива країни-агресора свідчить про мілітаризацію суспільства.

У росії школярі та студенти проходитимуть обов'язкову військову підготовку - мабуть, ця ініціатива країни-агресора свідчить про мілітаризацію суспільства.

Про це повідомляє Міноборони Британії у Twitter.

«Все йде за планом»: як росія готується оборонятисяРосія посилила ППО в столиці та поряд з резиденціями путіна, побудувала кілька ліній оборони у прикордонних областях та перекидає авіацію вглиб території. Докладніше – на інфографіці.

Британська розвідка зазначає, що нещодавно міністерство освіти росії надало більш детальну інформацію про раніше оголошений план щодо включення базової військової підготовки до навчальної програми середньої школи.

Школярі проходитимуть військову підготовку у рамках предмета «Основи безпеки життєдіяльності». Дітей навчатимуть користуватися автоматами, ручними гранатами, а також засобами індивідуального захисту.

Такі уроки стануть обов'язковими з наступного навчального року, тобто з вересня 2023 року. Крім того, у грудні в росії заявили, що військову підготовку також повернуть до вишів.

«Ці ініціативи наголошують на все більш мілітаризовану атмосферу в росії під час війни, а також (ймовірно навмисний) спогад про Радянський Союз: подібне навчання було обов'язковим у школах до 1993 року», - пояснює британська розвідка.

За інформацією розвідки, росія готує спецоперацію проти керівництва України.

Нагадаємо, у британській розвідці відзначили ще більшу легітимізацію ПВК «Вагнера» у росії.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: