«Армія відновлення»: у проекті вже майже 5 тисяч українців

Читать на русском
До проекту Армія відновлення на сьогоднішній день приєдналися вже близько 5 тисяч безробітних громадян України.

До проекту «Армія відновлення» на сьогоднішній день приєдналося вже близько п'яти тисяч безробітних громадян України. Найбільше – у Полтавській області.

Про це повідомляє пресслужба Міністерства економіки.

17 млрд гривень, конфіскованих у банків рф, спрямують на відновлення УкраїниУ вівторок, 3 січня, Кабмін виділив 17 млрд гривень, конфіскованих у російських банків, на відновлення зруйнованого бойовими діями житла українців.

Заступник міністра економіки Тетяна Бережна заявила, що проект повноцінно працює вже у 10 областях. За свою роботу його учасники отримають оплату у розмірі 6700 грн, що є більшою сумою, ніж середня виплата допомоги з безробіття.

«Тому участь у цій програмі вигідна для безробітних. Минулого року держава профінансувала виконання таких робіт на 29 млн. грн. 2023 року на це передбачено 104 млн грн», – заявила вона.

Бережна додала, що тип робіт залежить від потреб конкретного регіону: десь вони мають оборонний характер, тоді як в інших це може бути ліквідація наслідків надзвичайних ситуацій.

Найбільше безробітних залучено до проекту у Полтавській області – 1418 осіб, Сумській – 980 осіб, та Київській – майже 900 осіб.

Нагадаємо, в Україні створять агенцію з відновлення інфраструктури.

Прем'єр Денис Шмигаль назвав чотири джерела коштів на відновлення України після війни.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: