Навіщо рф стягує застарілу військову техніку до Білорусі: у ЗСУ дали відповідь

Читать на русском
Російська армія не має достатніх можливостей для проведення розконсервації озброєння та військової техніки на своїй території.
ілюстративне фотофото АР

Російська армія не має достатніх можливостей для проведення розконсервації озброєння та військової техніки, тому стягує свій «металобрухт» білоруським напрямом.

Про це повідомив заступник командувача Сухопутних військ ЗСУ Олександр Павлюк у Telegram 9 січня.

Стало відомо, скільки російських військ зараз на території БілорусіБіля кордону з Україною в Білорусі рф тримає близько 10 тисяч військових. Таким чином, зберігається можливість повторного нападу.

Він нагадав, що за даними Генштабу, значна кількість озброєння та військової техніки, яка прибуває до Білорусі з росії, знята з тривалого зберігання. Для її відновлення потрібен час, а також значні сили та засоби.

«Сили оборони уважно стежать за переміщеннями ворога, а також відстежують потенційні загрози, які можуть бути пов'язані зі спільними льотними навчаннями сил росії та Білорусі... Ми знаємо, де ворог розміщує особовий склад та техніку», - запевнив Павлюк.

За словами заступника командувача, ЗСУ готові до різних сценаріїв, але загроза вторгнення з боку сусідньої республіки на сьогодні «залишається малоймовірною».

Нагадаємо, 8 січня до Білорусі прибули чергові російські окупанти. У Міноборони Білорусі назвали терміни проведення авіаучень з рф.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: