Спроба підкупу суддів з Полтави: суд частково зняв арешт з коштів

Читать на русском
Антикорупційний суд скасува арешт меншої частини вилучених коштів у межах справи про спробу підкупу двох полтавських суддів.

Вищий антикорупційний суд скасував арешт 2000 доларів матері одного з підозрюваних у кримінальному провадженні про спробу підкупу суддів Київського районного суду Полтави та Полтавського апеляційного суду юристом та двома адвокатами.

Таке рішення 21 грудня ухвалив ВАКС, повідомляє «Слово і діло».

Представник матері підозрюваного просив скасувати арешт 9000 доларів, які детективи НАБУ вилучили в ході обшуки. У заяві стверджувалося, що це нібито особисті кошти матері, а не самого підозрюваного. Проте документально це вдалося підтвердили лише в сумі 2000 дол.

«Клопотання адвоката, який діє в інтересах заявниці, про скасування арешту майна, накладеного ухвалою слідчого судді Вищого антикорупційного суду від 23 листопада 2022 року, - задовольнити частково. Скасувати арешт, накладений ухвалою слідчого судді Вищого антикорупційного суду від 23 листопада 2022 року на грошові кошти в сумі 2000 доларів», – ідеться в рішенні.

За версією слідства, громадянин звернувся до юриста, який позиціонував себе помічником адвоката, за правовою допомогою у зв'язку з притягненням до адміністративної відповідальності за водіння в нетверезому стані. Проте вказаний правник замість надання юридичної допомоги схилив громадянина «вирішити» це питання із суддею Київського райсуду Полтави за «винагороду», залучивши для цього свого знайомого адвоката. Попри намагання зловмисників, їм так і не вдалось надати неправомірну вигоду, натомість суд визнав громадянина виним у скоєнні адміністративного правопорушення, передбаченого ст. 130 КУпАП.

Тоді вказані особи пообіцяли «скасувати» це рішення в апеляційному порядку за 1800 доларів, залучивши до вчинення злочину ще одного адвоката. Після передачі другої частини коштів – 1500 дол. та проведення необхідних слідчих дій зібрано достатньо доказів для обґрунтованого повідомлення про підозру трьом особам.

Нагадаємо, ВАКС обрав запобіжні заходи двом підозрюваним у справі про спробу підкупу суддів з Полтави.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: