Закликають писати доноси: окупанти полюють на партизанів у Мелітополі

Читать на русском
В тимчасово окупованому Мелітополі окупаційна адміністрація запустила бот у Telegram для пошуку членів українського підпілля.
Getty Image

В тимчасово окупованому Мелітополі окупаційна адміністрація запустила бот у Telegram для пошуку членів українського підпілля.

Про це повідомляє Центр національного спротиву.

Окупаційна адміністрація Мелітополя офіційно повідомила, що в черговому боці мешканці можуть повідомити «про підозрілих людей або предмети, які можуть становити небезпеку». Як стверджують у Центрів, у російському світі підозрілими людьми є українці, вони ж і несуть для них небезпеку.

«Такі засоби доносів потрібні росіянам аби мати «підстави» для репресій й затримувати більше людей. Відтак ми закликаємо спамити бот, зокрема можна написати про «українського нациста» євгенія баліцкого. Зробити це можна за посиланням», – йдеться у повідомленні.

Це не перший ворожий онлайн-бот для пошуку партизан, який окупанти запустили на захоплених територіях. Раніше вони обіцяли видати грошову нагороду за інформацію про партизан, однак це не спрацювало.

Нагадаємо, окупанти посилили контрдиверсійні заходи для пошуку партизанів на тимчасово захоплених територіях України. Зокрема, йдеться про Крим.

Також писали, що у Гомельському обласному суді у вівторок, 27 грудня, було оголошено вирок трьом білорусам, звинуваченим у саботажі на залізниці, якою йшли склади з російською військовою технікою для агресії проти України.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: