На імпорт дронів можуть скасувати ПДВ та мито: нардеп анонсував законопроект

Читать на русском
Рада незабаром може ухвалити законопроект про звільнення від ПДВ та мита ввезення дронів на територію України.
Facebook / Генеральний штаб ЗСУ

Заступник голови комітету ВР з питань фінансів, податкової та митної політики Ярослав Железняк анонсував законопроект про звільнення від ПДВ та мита ввезення дронів на територію України.

Про це він написав у Telegram.

У Литві зібрали гроші на три морські безпілотники для «флоту дронів»Литовські дрони, на які зібрали спільними зусиллями, вирішено назвати Peace Дец, Peace Да та Peace Дюк

«Уже найближчими днями ми з колегами ініціюємо звільнення від ПДВ/мита ввезення дронів до кінця війни. Жодного економічного сенсу від наявності таких обмежень зараз немає», – написав він.

За його даними, з початку повномасштабного вторгнення рф в Україну офіційно завезено лише 657 дронів, за які сплачено ПДВ та мито. Решту було завезено як гумдопомогу і допомогу військовим.

Нагадаємо, президент Володимир Зеленський 5 січня провів чергове засідання Ставки Верховного головнокомандувача. Він заявив, що влада та сили оборони тримають на контролі забезпечення армії боєприпасами та технікою, у тому числі безпілотниками – як розвідувальними, так і ударними.

У листопаді Україна скасувала податки на ввезення генераторів та акумуляторів.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: