У поліції підрахували кількість порушників комендантської години новорічної ночі

Читать на русском
У новорічну ніч-2023 більш ніж сто людей порушило комендантську годину. Про це повідомила прес-секретар Національної поліції Мар'яна Рева під час брифінгу.

У новорічну ніч-2023 більш ніж сто людей порушило комендантську годину.

Про це повідомила прессекретар Національної поліції Мар'яна Рева під час брифінгу.

Вона зазначила, що в новорічну ніч комендантська година збіглася з сигналом повітряної тривоги, тому люди здебільшого перебували в укриттях і не порушували комендантську годину.

«У новорічну ніч зафіксовано трохи більше 100 таких випадків, понад 60 із них – у місті Києві», - сказала Рева.

Що загрожує за порушення комендантської години у новорічну ніч – відповідь голови НацполіціїУ новорічну ніч комендантська година не скасовується в жодній області. У всіх, хто перебуватиме на вулиці, поліція перевірить документи. Також можливий огляд машини.

За її словами, поліцейські перевіряли документи у громадян і відпускали їх, попереджаючи, що потрібно дотримуватися комендантської години та реагувати на сигнал повітряної тривоги.

Загалом за 1 січня Нацполіція отримала понад 29 тисяч повідомлень на спецлінію 102. Понад 5,5 тисячі з них стосувалися події кримінального характеру, більшість повідомлень мали інформаційний характер. Найбільше було повідомлень про хуліганські дії, злодійство, пограбування та шахрайство.

Крім того, поліцейські зафіксували понад 80 повідомлень щодо використання піротехнічних засобів. Їх перевірили та встановили, що деякі з них дублювалися, також були випадки, які не підтвердились.

Так, поліція відкрила два кримінальні провадження з хуліганства, зокрема за запуск піротехнічних засобів. У Дарницькому районі Києва затримали особу, якій найближчим часом буде повідомлено про підозру. Також аналогічний факт зареєстровано на Оболоні. Ще одне порушення було зафіксовано у Вінниці, порушника вже затримано.

Водночас, поліцейські склали близько 10 адміністративних протоколів за порушення правил використання піротехнічних засобів.

Раніше українців закликали інформувати про точки продажу піротехніки.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: