Що загрожує за порушення комендантської години у новорічну ніч – відповідь голови Нацполіції

Читать на русском
У новорічну ніч комендантська година не скасовується в жодній області. У всіх, хто перебуватиме на вулиці, поліція перевірить документи. Також можливий огляд машини.
фото РБК-Україна

В Україні в новорічну ніч комендантська година не скасовується в жодній області. У всіх, хто в заборонений час перебуватиме на вулиці, поліція перевірятиме документи.

Про це заявив голова Нацполіції Ігор Клименко в інтерв'ю Інтерфакс-Україна.

У дусі воєнного часу: в яких обласних центрах все ж таки встановили новорічну ялинкуНоворічну ялинку встановили у Києві, Луцьку, Ужгороді, Хмельницькому, Івано-Франківську, Кропивницькому, Львові, Миколаєві та Харкові.

Він нагадав, що обмеження поки що не скасовувалися. У кожному регіоні встановлено свій період комендантської години в залежності від оперативної обстановки. Як зазначив Клименко, цих правил потрібно дотримуватися і на свята.

«У будь-якому разі ми працюватимемо за звичною схемою: якщо люди порушують комендантську годину, вони мають усвідомлювати, що їх може зупинити патруль для перевірки особистості. Тому важливо мати із собою документи. Якщо їх не буде, то для встановлення особи громадянина може бути доставлено до підрозділу поліції», – сказав він.

За словами Клименка, якщо громадянин надав свої документи, поліцейські перевірили і все гаразд, то після попередження людину відпускають.

Однак за обґрунтованої необхідності ще можуть провести поверховий огляд людей чи автомобілів.

«Якщо в процесі перевірки виявиться, що особа підозрюється у незаконній діяльності та є законні підстави, можуть і затримати. Це все індивідуально. Тому, якщо спростити, то якщо ви є законослухняним громадянином/громадянкою з документами і вирішили прогулятися в комендантську годину, вас можуть перевірити і відпустити з попередженням. Якщо ж немає документів або є обґрунтовані сумніви у ваших намірах, то є ризик новорічну ніч провести у поліції», – підсумував голова Нацполіції.

Нагадаємо, раніше в поліції попереджали, що комендантська година у новорічну ніч діятиме.

На Івано-Франківщині скоротили комендантську годину на період свят.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: