У результаті важкої хвороби помер Папа Римський Бенедикт XVI

Читать на русском
У суботу, 31 грудня, на 96-му році життя помер Папа Римський на спокої Бенедикт XVI в своїй резиденції у ватиканському монастирі Mater Ecclesiae.
Getty Images

У суботу, 31 грудня, на 96-му році життя помер Папа Римський на спокої Бенедикт XVI в своїй резиденції у ватиканському монастирі Mater Ecclesiae.

Про це повідомляє Vatican News.

Відомо, що Папа Бенедикт XVI помер о 9:34 ранку в суботу у своїй резиденції в монастирі Mater Ecclesiae.

«З сумом повідомляю вам, що Почесний Папа Бенедикт XVI помер сьогодні о 9:34 ранку в монастирі Матері Екклезії у Ватикані. Додаткова інформація буде надана якнайшвидше. Станом на ранок понеділка, 2 січня 2023 року, тіло почесного Папи буде перебувати у базиліці Святого Петра, щоб віруючі могли попрощатися», – йдеться у повідомленні.

Пастор, а не політик: які заяви робив Папа Римський про війну в УкраїніЩо Папа Римський Франциск говорив про війну росії проти України, чи засуджував путіна – на інфографіці.

Бенедикт XVI був 265-м Папою Римським. Апостольський престол він займав з 2005 по 2013 рік. Він залишив посаду через поганий стан здоров'я.

Нагадаємо, Папа Римський Франциск в урочистому посланні з нагоди Різдва Христового побажав миру народові України та закликав зупинити війну.

Раніше він закликав вірян менше витрачати на різдвяні свята та подарунки цього року, а заощаджені кошти пожертвувати українцям, щоб допомогти пережити зиму.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: