«єРобота»: понад 600 підприємців отримають мікрогранти

Читать на русском
В Україні завдяки проекту Єробота ще 626 підприємців отримають мікрогранти на загальну суму понад 148 млн грн.

В Україні завдяки проекту «ЄРобота» ще 626 підприємців отримають мікрогранти на загальну суму понад 148 млн. грн. Буде створено 1419 нових робочих місць.

Про це повідомляє Міністерство економіки.

Скільки українців отримували виплати з безробіття у кризові рокиСкільки українців отримували виплати з безробіття у кризові 2020-2022 роки – на інфографіці.

«В рамках грантової програми мікрокредитування «Власна справа» підприємці можуть отримати мікрогранти на започаткування або розширення власного бізнесу на суму до 250 тисяч грн. Головною умовою допомоги від держави є створення нових робочих місць. Таким чином ми одночасно підтримуємо бізнес і боремось з безробіттям. Наразі в рамках вже 12-ї хвилі реалізації цієї програми українці отримають майже півтори тисячі нових робочих місць», – наголосила міністр економіки Юлія Свириденко.

Серед переможців дванадцятої хвилі програми найбільше підприємців у сферах оптової та роздрібної торгівлі (192), переробної промисловості (103), тимчасового розміщення та організації (79).

Як повідомляють у міністерстві, найбільша кількість переможців 12 хвилі зі Львівської (113 осіб) та Рівненської (68 осіб) областей, а також з Києва (61 людина).

З початку реалізації програми затверджено гранти на суму близько 776,8 млн грн для 3321 підприємців. За попередніми розрахунками, буде створено 8313 нових робочих місць.

Наразі прийом заявок на всі напрямки програми триває. Подання заявки – через портал «Дія».

Нагадаємо, у рамках проекту «Армія відновлення» корисними роботами зайнято вже майже 3 тисячі українців.

У Кабміні розповіли, який рівень безробіття очікують до кінця року.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: