Україна отримала від Нідерландів 200 млн євро

Читать на русском
У вівторок, 20 грудня, Україна отримала від Нідерландів 200 мільйонів євро кредитних коштів через механізм адміністративного рахунку МВФ.

У вівторок, 20 грудня, Україна отримала від Нідерландів 200 мільйонів євро кредитних коштів через механізм адміністративного рахунку МВФ.

Про це повідомляє пресслужба Міністерства фінансів.

«Нідерланди продовжують надавати Україні як військову, так і фінансову допомогу. Дякуємо керівництву та народу Нідерландів за підтримку нашої країни», - зазначив міністр фінансів Сергій Марченко.

Кредит надали на пільгових умовах, зокрема:

  • на суму кредиту нараховуються відсотки за річною процентною ставкою, що дорівнює базовій процентній ставці МВФ (IMF basic rate of charge, зафіксована на рівні 3,641% річних);
  • остаточне погашення кредиту здійснюється через 10 років від дня вибірки кредиту (з урахуванням пільгового періоду відстрочення погашення кредиту строком на 4,5 років з дня вибірки кредиту).

Скільки безповоротної фіндопомоги отримала Україна з початку повномасштабної війниУкраїна з початку повномасштабної війни з росією отримала 10,6 млрд доларів безповоротної допомоги від іноземних партнерів. Докладніше – на інфографіці.

У Мінфіні пояснили, що кредитні кошти призначені для фінансування видатків загального фонду державного бюджету.

Прем'єр-міністр України Денис Шмигаль також подякував уряду Нідерландів за фінансову допомогу.

«Україна цінує підтримку партнерів. Сьогодні отримали на Адміністративний рахунок МВФ ще 200 мільйонів євро від уряду Нідерландів. Дякую прем'єр-міністру Марку Рютту за допомогу під час війни. Разом переможемо!», - написав він у Twitter.

Нагадаємо, 19 грудня Нідерланди надали Україні військову допомогу майже на 1 млрд. євро.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: