На Запоріжжі окупанти відновлюють залізничну інфраструктуру, щоб покращити логістичне забезпечення

Читать на русском
Російські війська намагаються відновити втрачене положення на Лиманському напрямку та  відновлює залізничну інфраструктуру на Запорізькому, щоб покращити логістичне забезпечення.
Укрінформ

Російські війська намагаються відновити втрачене положення на Лиманському напрямку та відновлює залізничну інфраструктуру на Запорізькому, щоб покращити логістичне забезпечення.

Про це повідомляє Генштаб ЗСУ у Facebook.

Головні зусилля ворог зосередив на веденні наступальних дій на Бахмутському та Авдіївському напрямках. На інших напрямках ворог веде оборону. Сьогодні росіяни завдали 4 ракетних удари, а також здійснили близько 20 обстрілів з РСЗВ. Постраждала цивільна інфраструктура та мирне населення.

На Волинському та Поліському напрямках обстановка без суттєвих змін, ознак формування наступальних угруповань противника не виявлено.

На Сіверському напрямку мінометного обстрілу зазнав населений пункт Білокопитове Сумської області.

На Слобожанському напрямку ворог утримує у прикордонних районах Бєлгородської області угруповання військ, здійснив танкові, мінометні та артилерійські обстріли по районах населених пунктів Червона Зоря, Стрілеча, Глибоке, Вовчанськ, Фиголівка, Дворічна та Новомлинськ Харківської області.

На Куп’янському напрямку обстріляли райони Ягідного, Кислівки, Котлярівки, Крохмального і Берестового на Харківщині та Новоселівського і Стельмахівки Луганської області.

На Лиманському напрямку під обстріл потрапили Макіївка, Площанка, Червонопопівка та Діброва на Луганщині.

На Бахмутському напрямку противник здійснив обстріли з танків та усього спектру артилерії по районах населених пунктів Верхньокам’янське, Берестове, Яковлівка, Соледар, Григорівка, Бахмутське, Бахмут, Часів Яр, Кліщіївка, Андріївка, Курдюмівка, Диліївка, Озарянівка, Північне та Опитне Донецької області.

Російський терор в Україні: чого домагається Росія і що її стримуєПро те, чому росія застосовує терор, чому вона типова держава нацистського спрямування, що зламало її плани щодо масового терору і знищення України – в матеріалі Слово і діло

На Авдіївському напрямку ворог завдав вогневого впливу біля Авдіївки, Красногорівки, Мар’їнки та Новомихайлівки Донецької області.

На Запорізькому та Херсонському напрямках від ворожого вогню постраждали райони населених пунктів Темирівка, Червоне, Малі Щербаки і Плавні Запорізької області та місто Херсон. Є постраждалі серед мирних жителів.

Водночас українська авіація завдала 6 ударів по районах зосередження особового складу, озброєння та військової техніки і 3 удари по позиціях зенітно-ракетних комплексів противника. Тоді як підрозділи ракетних військ і артилерії Сил оборони України уразили 2 склади боєприпасів.

Нагадаємо, станом на суботу, 17 грудня, в українській розвідці не бачать ознак формування окупаційних ударних груп для нового наступу рф. Як зазначається, це не означає, що такої небезпеки немає.

Також повідомляли, що країна-агресор створює так звані «творчі бригади» та відправляє на фронт музичні інструменти, аби підняти бойовий дух деморалізованих окупантів.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: