САП до кінця місяця скерує до суду справу одеського депутата Чапіра

Читать на русском
Антикорупційний суд підтримав НАБУ і САП у пришвидшенні процедури ознайомлення з матеріалами слідства стороною захисту депутата.
Дмитро Чапір

Спеціалізована антикорупційна прокуратура після 27 грудня скерує до суду кримінальне провадження за підозрою депутата Одеської обласної ради від партії «Довіряй ділам» Дмитра Чапіра в одержанні неправомірної вигоди.

Рішенням Вищого антикорупційного суду від 13 грудня сторону захисту обмежили в строках на ознайомлення з розслідуванням до цієї дати, повідомляє «Слово і діло».

«Задовольнити клопотання. Встановити стороні захисту, а саме: підозрюваному (Дмитру Чапіру – ред.) та його захисникам, а також іншим захисникам, залученим підозрюваним, у випадку надання ними стороні обвинувачення документів, передбачених ч. 1 ст. 50 КПК України, строк для ознайомлення з матеріалами досудового розслідування у кримінальному провадженні №52022000000000043 від 14.02.2022 до 27 грудня 2022 року включно, після спливу якого сторона захисту буде вважатись такою, що реалізувала своє право на доступ до матеріалів вказаного кримінального провадження», – йдеться в рішенні.

За даними слідства, Чапір вимагав та одержав у директора лікарні неправомірну вигоду у 120 тисяч грн за неперешкоджання в діяльності підприємства, а також за «гарантію» залишення на посаді.

Нагадаємо, 7 червня Національне антикорупційне бюро затримало «на гарячому» депутата-голову постійної комісії з питань охорони здоров'я та соціальної політики Одеської обласної ради Дмитра Чапіра за нібито отримання неправомірної вигоди.

8 червня генеральна прокурорка Ірина Венедіктова підписала йому підозру. Вручила документи Спеціалізована антикорупційна прокуратура.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: