НАБУ завершило розслідувати справу експосадовця Держсудової адміністрації

Читать на русском
Антикорупційні органи правопорядку відкрили стороні захисту матеріали справи про закупівлю обладнання для потреб ДСА.
Державна судова адміністрація

НАБУ та САП завершили розслідування кримінального провадження за підозрою колишнього начальника управління інформатизації та судової статистики Державної судової адміністрації Олександра Слоніцького і директорки компанії «КИТ» Юлії Перловської у заволодінні 53 млн грн.

Про це повідомляють прес-служби органів.

«9 грудня 2022 року прокурор САП ухвалив рішення про завершення досудового розслідування у справі щодо заволодіння майже 53 млн грн під час закупівлі обладнання для протоколювання судових засідань та відеоконференцій колишнім начальником одного з управлінь Державної судової адміністрації України та його пособником. Наразі за дорученням прокурора детективи НАБУ відкрили стороні захисту матеріали для ознайомлення», – інформує САП.

У НАБУ нагадали, що, за версією слідства, ексначальник управління ДСА разом із очільницею приватної компанії організували впродовж 2016-2018 років закупівлі обладнання для потреб ДСА України, яке за своїми технічними характеристиками не відповідало вимогам у сфері захисту інформації. Дотримання таких вимог є обов'язковими при фіксації перебігу судових засідань. Загалом, згідно з даними експертиз, ДСА переплатила за поставлену техніку близько 53 млн грн.

Також слідство встановило факт легалізації частини доходів отриманих злочинним шляхом. За час розслідування детективи встановили нові факти, уточнили суму завданих збитків, і додатково повідомили про підозру у легалізації коштів одному із співучасників.

Нагадаємо, НАБУ і САП повідомили про підозру експосадовцю Держсудової адміністрації та керівниці приватної компанії. Слідство встановило, що експосадовець разом із очільницею приватної компанії організували впродовж 2016-2018 років закупівлі обладнання для потреб ДСА України, яке за своїми технічними характеристиками не відповідало вимогам у сфері захисту інформації, дотримання яких є обов'язковими при фіксації перебігу судових засідань. Експертиза також зафіксувала завищення ціни поставки. Загалом, згідно з даними експертиз, ДСА незаконно переплатила за поставлену техніку близько 51 млн грн.

Раніше антикорупційні органи провели обшук у приміщенні ДСА у межах цієї справи.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: