Ляшко розповів, як лікарні готуються до можливого блекауту

Читать на русском
У лікарнях сформовано запас палива для альтернативних джерел енергопостачання на випадок блекауту, розповів Ляшко.
Слово і діло

Ще на початку вересня було ухвалено рішення забезпечити у лікарнях щонайменше п'ятиденний запас пального для альтернативних джерел енергопостачання.

Про це міністр охорони здоров'я Віктор Ляшко розповів в ефірі телемарафону.

«Поки що цей запас сформований, і ми далі нарощуємо потужності, щоб ще більше розширити можливості працювати лікарням в автономному режимі», – сказав міністр.

У кожному регіоні, за його словами, є оперативні штаби від департаментів охорони здоров'я обладміністрацій. Визначено відповідальних осіб, які координують доставку пального до лікарень на випадок тривалого відключення електроенергії.

Пережити блекаут: як підготуватися і що купитиУкраїнцям варто підготуватися на випадок, якщо російська ракетна атака призведе до тривалого відключення електрики. Чим запастися на випадок блекауту – інфографіці.

«Як ми бачимо, воно підключається у різних регіонах та районах по-різному. Це дозволить нам робити перекидання пального, щоб забезпечити найбільш критичну потребу, тобто доставити пальне туди, де воно потрібне саме зараз», – сказав Ляшко.

Доставку пального до України координує уряд.

«Тому, в принципі, ми готові до потенційного можливого відключення електроенергії, щоб пройти цей період без кризових ситуацій», – зазначив голова МОЗ.

Він також розповів, що у разі потенційного відключення світла працюватимуть аптеки у закладах охорони здоров'я – вони будуть підключені до дизель-генераторів установ.

В аптеках також сформовано запаси препаратів.

Нагадаємо, у разі тривалого відключення електроенергії в Україні призупинять планові госпіталізації та операції.

МОЗ також дало поради, як пережити блекаут українцям, яким потрібна медична допомога.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: