Резніков розповів про цифрову трансформацію в українській армії

Читать на русском
Яка саме цифрова трансформація відбулася в українській армії та на що вона вплинула. Дані Міноборони.

Міністр оборони Олексій Резніков розповів, яка саме цифрова трансформація сталася в українській армії і на що вона вплинула.

Про це він написав у Facebook.

«Є ще один вимір, де триває системна робота для підвищення спроможностей ЗСУ. Він менш наочний, але не менш важливий. Йдеться про цифрову трансформацію нашого війська, а також зміну правил у сфері залучення інновацій до потреб оборони», – написав Резніков.

За його словами, для вдосконалення логістики ЗСУ впроваджують натовську програму Logfas, яка до кінця року охопить усі бригади ЗСУ.

Водночас запроваджено програмне забезпечення «Korovaj» для опрацювання потреб армії. Зокрема, воно забезпечує належну прозорість та контроль над озброєнням та військовою технікою, яку Україна отримує від партнерів.

Серед інших інновацій міністр назвав взяття на озброєння автоматизованої системи Центру оперативного управління (ОКР Дзвін-АС).

Крім того, успішно пройшов експертизу комплекс спеціального програмного забезпечення «Інтеграційна платформа Дельта».

«Ворог чудово розуміє значення цифровізації. Тому докладає величезних зусиль для дискредитації та зриву цієї роботи в українській армії, як нещодавно відбулося на прикладі програми «Дельта». Це нас не зупинить. Адже ми зможемо перемогти ворога тільки за рахунок якості сил оборони. Більш досконала логістика і ефективна АСУ впливатимуть на результати бойових дій не менше, ніж десяток MLRS», – підсумував Резніков.

Нагадаємо, раніше Резніков розповів, чи потрібно активізувати заклик і набирати більше людей до лав ЗСУ.

Також глава Міноборони оприлюднив статистику ракетних ударів рф.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: