Україна потрапила у топ пошуку Google за рік

Читать на русском
Україна посіла третє місце у топ пошуку Google за 2022 рік та перше місце у розділі Новини.

Україна потрапила до топ пошуку Google за 2022 рік. У рейтингу пошукових запитів Україна посіла третє місце, у розділі новин – перше.

Дані оприлюднено на сайті Google trends.

Названо слово року за версією словника Collins DictionaryПермакриза стала словом року за версією Collins Dictionary. Слово описує відчуття життя під час війни, інфляції та політичної нестабільності.

Разом зі словом «Україна» користувачі шукали «людські втрати», «пожертви», «біженці». Пік запитів щодо України припав на 20 лютого-5 березня. Серед регіонів найбільша зацікавленість Україною була у Німеччині.

У топ пошукових запитів за 2022 рік також увійшло слово «Wordle» (гра із вгадування слів), матчі Індія – Англія, королева Єлизавета та матчі Індія – Південна Африка.

У пошуку новин, окрім України, найчастіше гуглили «Померла Королева Єлизавета», «результати виборів», «номери Powerball», «мавпяча віспа».

У топ найпопулярніших людей у пошуку увійшли Джонні Депп (серед акторів його також гуглили найчастіше), Вілл Сміт, Ембер Херд, володимир путін, Кріс Рок.

Нагадаємо, у Google Україна цього року найчастіше шукали «Карта повітряних тривог». На другому місці за популярністю – «Новини України», на третьому – «єДопомога».

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: