Штраф за російську мову: мер Харкова прокоментував постанову омбудсмена

Читать на русском
Мер Харкова Ігор Терехов готовий говорити українською мовою під час офіційного спілкування. З харків'янами мер спілкуватиметься російською, оскільки так говорять більшість городян.
t.me/citykharkivua

Мер Харкова Ігор Терехов, якому винесли штраф за використання недержавної мови в ефірі телемарафону, готовий перейти українською під час офіційного спілкування.

Коментар Терехова публікує Суспільне.

Динаміка мовних настроїв: скільки відсотків населення спілкується українською у побутіЯкою мовою у побуті розмовляють в Україні та як змінювалась динаміка мовних настроїв, читайте у матеріалі «Слово і діло».

«Я вважаю, що сьогодні в нас є зовсім інші справи. Я вважаю, що найголовніше для нас сьогодні – це перемога. Офіційно я розмовлятиму українською. Що стосується мого спілкування з харків'янами – я спілкуватимуся російською», – сказав він.

Свій вибір мер Харкова пояснив тим, що більшість мешканців міста – російськомовні.

«Це мова, якою сьогодні говорять 80% харків'ян, і в мовному питанні треба бути дуже акуратним і обережним», – заявив Терехов.

Мер додав, що мовним питанням «нас завжди ділили», і висловив сподівання, що так більше не буде, оскільки «ми всі українці».

Нагадаємо, мовний омбудсмен Тарас Кремінь виніс ухвалу, якою оштрафував Терехова на 3400 грн за використання недержавної мови.

Раніше повідомлялося, що у школах та дитсадках Києва повністю відмінили російську мову.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: