Мера Харкова оштрафували за використання російської мови: скільки заплатить чиновник

Читать на русском
Ігор Терехов отримав штраф за свої звернення до харків'ян та висловлювання в ефірі національного телемарафону російською мовою.

Міський голова Харкова Ігор Терехов отримав штраф від уповноваженого із захисту державної мови за свої звернення до харків'ян та висловлювання в ефірі національного телемарафону російською мовою.

Про це повідомив мовний омбудсмен Тарас Кремень у Facebook.

Російська мова не є власністю РФ – ЗеленськийВолодимир Зеленський висловив думку, що не вважає російську мову власністю Російської Федерації.

У ухвалі, яку виніс мовний омбудсмен Тарас Кремень, зазначається, що Терехов порушив Закон України «Про забезпечення функціонування української мови як державної».

«Харківський міський голова Ігор Терехов у зверненнях до мешканців міста Харкова в ефірі телемарафону «Єдині новини» застосовував недержавну мову, чим порушив частину першу статті 12 Закону», – йдеться у постанові.

Як повідомив омбудсмен, Терехов має сплатити штраф у розмірі 3400 грн.

Крім цього, меру Харкова винесли адміністративне стягнення-попередження за те, що його сторінки в Facebook та Telegram ведуться російською.

При цьому постанови набирають законної сили після закінчення строку на їх оскарження. Сам Терехов може оскаржити їх до 4 грудня.

Зазначимо, міський голова Харкова поки що не коментував це питання, але днями під час включення на телемарафоні говорив українською мовою.

Нагадаємо, у Києві повністю виключили російську мову зі шкіл та дитсадків. Раніше у школах Миколаєва заборонили використовувати російську мову.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: