Брата екснардепа Царьова засудили до 5 років за тероризм – він проситься на обмін у росію

Читать на русском
Брата екснардепа-зрадника Царьова засудили за тероризм – він готував вибухи на Дніпропетровщині в обмін на посаду в окупаційному уряді. Тепер він проситься на обмін у росію.
Скріншот з відео

Брата колишнього народного депутата-зрадника Олега Царьова засудили до реального терміну ув'язнення за підготовку вибухів у Дніпропетровській області. Суд призначив покарання до 5 років позбавлення волі.

Як розповіли у СБУ, тепер він просить включити його до списків обміну, щоб виїхати до росії.

Кого з українських чиновників після 24 лютого запідозрили у держзраді та пособництві росіїКолишні та чинні народні депутати, міністри, мери та інші відомі чиновники, які стали підозрюваними у держзраді після початку повномасштабної війни – на інфографіці.

«За даними слідства, він виконував завдання російських спецслужб щодо дестабілізації суспільно-політичної обстановки в області. Для цього здійснював підготовку серії вибухів на стратегічно важливих об’єктах транспортної і критичної інфраструктури. За це окупанти обіцяли йому «крісло» голови Дніпропетровської обласної державної адміністрації у разі захоплення регіону», – повідомили у СБУ.

Під час обшуків у брата Царьова правоохоронці виявили у спеціально обладнаній схованці зброю та боєприпаси, тротилові шашки для вчинення терактів, банківські картки та паспорти громадянина росії.

Суд визнав фігуранта винним за ст. 258 (терористичний акт) Кримінального кодексу України.

Нагадаємо, у травні Шевченківський районний суд Києва заочно засудив Олега Царьова до 12 років ув'язнення. Ексдепутата визнали винним у публічних закликах до сепаратизму, закликах до насильницької зміни та повалення конституційного ладу з використанням ЗМІ.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: