Ворог підступно атакує Херсон, гатить по житловому сектору та промисловим базам – Хлань

Читать на русском
У Херсоні небезпечно перебувати через постійні ворожі обстріли, тому місцевим жителям радять евакуюватися - люди виїжджають залізничним та автомобільним транспортом.

У Херсоні небезпечно перебувати через постійні ворожі обстріли, тому місцевим жителям радять евакуюватися - люди виїжджають залізничним та автомобільним транспортом.

Про це повідомив депутат Херсонської облради Сергій Хлань під час брифінгу в понеділок, 5 грудня.

«Херсон постійно перебуває під обстрілами. Особливо такий важкий день був учора, сьогодні ніч теж була важкою, постійно чутно вибухи. І ранок сьогоднішнього дня, на превеликий жаль, знову почався з вибухів. Є загиблі та поранені», - сказав Хлань.

Херсон знову потрапив під ворожий обстріл, загинула жінкаСьогодні окупанти обстріляли центр Херсона, просто у своїй квартирі загинула жінка. Також поранено чоловіка, який був на вулиці.

За його словами, війська рф підступно обстрілюють житлові квартали - й приватний сектор, і багатоповерхівки. Він наголосив, що атакують не лише обласний центр, а й усе узбережжя.

Хлань зазначив, що страждає весь Херсон, особливо гучно у мікрорайоні Острів, де багато промислових баз – ворог б'є по них та по житловому сектору цього мікрорайону, також потрапляє під удар мікрорайон Таврійський – це вже не узбережжя Дніпра, а північна частина міста.

Хлань зазначив, що наразі до міста повертають електропостачання та водопостачання. Трохи гірша ситуація із теплопостачанням, проте продовжуються відповідні роботи, щоб забезпечити городян теплом, зазначив депутат облради.

Щодо мобільного зв'язку, то її якість залежить від району міста, зазначив він. А також нагадав, що у місті працюють пункти обігріву.

Як наголосив Хлань, вже організовано видання гуманітарної допомоги, оскільки спочатку її роздавали на центральній площі міста, і цей процес був хаотичним.

«Зараз починає працювати адресна допомога... організована медична допомога, є пункти видачі безкоштовних ліків, почала працювати «швидка допомога», тобто місто потроху оживає, але все ж евакуація триває», - зазначив Хлань.

Хлань зазначив, що людей евакуювали потягом до Хмельницького, люди реєструються, на залізничному вокзалі чисто та тепло, там можна підзарядити телефони, є інтернет. За його словами, охочих евакуюватись багато. Також є евакуація автомобільна, переважно до Кривого Рогу та Кропивницького. Хто має фінансову можливість, виїжджає самостійно до Миколаєва та Одеси.

Раніше Хлань повідомляв, що окупанти наказали всім жителям Нової Каховки залишити місто до 7 листопада.

Нагадаємо, окупанти обстріляли мешканців Херсона, які евакуювалися на човні: загинула жінка.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: