Ворог намагається наступати на Донбасі, ЗСУ вдарили по скупченнях військ – Генштаб

Читать на русском
Війська росії намагаються наступати на Донецькому напрямку, а ЗСУ завдали кілька ударів по скупченням військ противника.

Війська росії намагаються наступати на Донецькому напрямку, а ЗСУ завдали кілька ударів по скупченням військ противника.

Про це йдеться у зведенні Генштабу в понеділок, 5 грудня.

Порівняння останніх масованих ракетних атак росіїРосія сьогодні випустила по Україні понад 70 ракет. На інфографіці – порівняння чотирьох останніх масованих ударів.

Сьогодні війська росії завдали масованого ракетного удару по цивільній інфраструктурі на всій території України. За попередньою інформацією, близько 60 із понад 70 ракет були збиті силами та засобами ППО.

На Волинському та Поліському напрямках обстановка без істотних змін. На даний момент немає ознак формування наступальних угруповань супротивника.

На Сіверському напрямку ворог обстріляв з мінометів та ствольної артилерії населені пункти Бунякіне, Олександрівка, Локня та Юнаківка Сумської області.

На Слобожанському напрямку противник продовжує утримувати свої війська у прикордонних районах Білгородської області. Обстріли з мінометів та ствольної артилерії зазнали районів населених пунктів Стрілеча, Червоне, Мороховець, Бугруватка, Гатище, Бочкове, Мала Вовча, Чавунівка, Бологівка та Дворічна Харківської області.

На Куп'янському та Лиманському напрямках противник зайняв оборону. Обстріляв із танків, мінометів та ствольної артилерії райони населених пунктів Вишневе, Лиман Перший, Кислівка, Котлярівка, Табаївка, Крохмальне Харківської області; Новоселівське та Стельмахівка Луганської та Майданчику, Червонопопівка, Терни, Макіївка та Ведмеже в Донецькій області. Задіяв оперативно-тактичну та армійську авіацію для ударів неподалік Кисловки, Новоселовського та Стельмахівки.

На Бахмутському та Авдіївському напрямах противник намагається покращити тактичне становище, ведучи наступальні дії. Обстріляли 26 районів населених пунктів. Серед них – Андріївка, Верхньокам'янське, Берестове, Білогорівка, Бахмутське, Бахмут, Кліщіївка, Костянтинівка, Біла Гора, Дружба, Авдіївка, Першотравневе, Невельське, Красногорівка, Мар'їнка та Новомихайлівка Донецької області. Окупанти завдали авіаударів по районах населених пунктів Спірне, Верхньокам'янське, Опитне, Водяне, Першотравневе та Невельське.

На Новопавлівському напрямку противник зайняв оборону. Обстріляв райони Богоявленки, Вугледару та Золотої Ниви Донецької області. Наніс авіаудар неподалік від Вугледару.

На Запорізькому та Херсонському напрямках ворог обороняється. Зафіксовано артилерійські обстріли районів понад 30 населених пунктів поряд із лінією зіткнення. Зокрема, міст Времівка та Новопіль Донецької області; Гуляйпільське, Білогір'я, Малі Щербаки, Качкарівка, Мілове, Тягинка, Токарівка Херсонської області та міста Херсон.

Авіація Сил оборони України протягом дня завдала 5 ударів по районах зосередження особового складу, озброєння та військової техніки ворога. Підрозділи ракетних військ та артилерії вразили два пункти управління, 8 районів зосередження особового складу та ще один важливий об'єкт росіян.

Нагадаємо, сьогодні росія знову атакувала Україну ракетами. Над Києвом сили ППО збили дев'ять ворожих ракет.

Після ударів у низці регіонів почалися проблеми зі світлом та водою. У Київській, Вінницькій, Одеській областях окупанти влучили в енергооб'єкти.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: