Глава Пентагону звинуватив рф у навмисній жорстокості під час обстрілів України

Читать на русском
Ллойд Остін заявив, що росія обстрілює мирних українців та цивільну інфраструктуру в Україні з надмірною жорстокістю.
Ллойд ОстінФото – Reuters

Глава Пентагону Ллойд Остін заявив, що росія з навмисною жорстокістю обстрілює мирних жителів України та цивільну інфраструктуру.

Про це повідомляє пресслужба Міністерства оборони США у Twitter.

«Росія з навмисною жорстокістю ставить цивільне населення та цивільну інфраструктуру під приціл своїх знарядь. Російські війська вбили тисячі українських громадян. Російські атаки призвели до загибелі дітей, руйнування шкіл та розгрому лікарень», – наголосив він.

ЗСУ «набагато краще» готові до зими, аніж противник – ПентагонЗСУ будуть набагато краще, аніж російські військові, готові до бойових дій у зимові місяці завдяки підтримці США.

Також Ллойд підкреслив, що сусідні з росією країни стривожені через імперську агресію. За його словами, війна в Україні дала можливість іншим державам побачити тиранічні та смертельні події, які ніхто не хотів би пережити.

Нагадаємо, у Пентагоні вважають, що країна-агресор навмисне запускає по цілях в Україні крилаті ракети без ядерних боєголовок, з метою спробувати виснажити запаси української протиповітряної оборони.

Також Ллойд Остін заявив, що вторгнення росії в Україну є загрозою не лише для Європи. Втім, країна-агресор не зможе втягнути НАТО у війну.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: