Війська рф пошкодили насосну станцію – мер Миколаєва

Читать на русском
Під час ракетного обстрілу російські окупанти пошкодили насосну станцію комунального підприємства «Миколаївводоканал», розташовану в Херсонській області.

Під час ракетного обстрілу російські окупанти пошкодили насосну станцію комунального підприємства «Миколаївводоканал», розташовану в Херсонській області.

Про це повідомив міський голова Миколаєва Олександр Сєнкевич в Telegram.

Мер попереджає мешканців Миколаєва, що міські комунальні служби будуть змушені подавати технічну воду із Бузького лиману ще протягом невизначеного часу.

«Так, ми всі чекали на деокупацію Херсона та інших тимчасово захоплених наших земель. Після цього оперативно, буквально за тиждень, відремонтували водопровід. Але ми маємо справу зі справжніми терористами, безсилими проти наших військових, а тому воюючих із мирним населенням», - наголосив Сєнкевич.

У суботу, 26 листопада, стало відомо, що енергетики відновили високовольтну лінію на деокупованій території. Це давало можливість налагодити водопостачання у Миколаєві, проте через ракетні обстріли знову в місті виникла проблема з питною водою.

Сєнкевич запевнив, що служби продовжують ремонтувати мережі, що знищуються солоною водою. Щойно ситуація з безпекою дозволить відновити ремонтні роботи на самій насосній станції, міський голова обіцяв повернути Миколаєву питну воду.

Раніше голова ОВА Микола Кім розповів про те, що водопостачання Миколаєва буде поновлено повністю після відновлення електрики в Херсонській області. На це знадобиться кілька тижнів.

За словами мера Миколаєва, попри те, що останнім часом після звільнення Херсона від російських окупантів Миколаїв стали значно менше обстрілювати, в місті ще небезпечно, до того ж, немає води, тому повертатися в місто поки не варто.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: