На Дніпропетровщині зросла кількість ВПО: з яких областей приїжджають українці

Читать на русском
За тиждень кількість внутрішньо переміщених осіб на Дніпропетровщині зросла на п'ять-шість тисяч.

За останній тиждень кількість внутрішньо переміщених осіб на Дніпропетровщині зросла на п'ять-шість тисяч.

Про це під час брифінгу у понеділок повідомив голова Дніпропетровської обласної ради Микола Лукашук.

Виплати ВПО за кілька днів: у «Дії» оновили послугу для переселенцівТепер заявки в Діі будуть оброблятись ще швидше, а гроші нараховуватимуться у більш короткий термін.

«За останній тиждень в області десь на п'ять-шість тисяч зросла кількість людей, які приїхали з інших регіонів: із Запорізької, Харківської та Херсонської областей. Це ті люди, які стали на облік у соціальних службах. Щодня громади надають нам інформацію про кількість чоловіків, жінок, дітей і людей старших 60 років, які приїхали... Левова частка з них приїхали з Херсонської області», – сказав він.

Лукашук зазначив, що люди евакуюються до Дніпропетровської області, зокрема до Кривого Рогу, оскільки місто є потужним економічним центром і знаходиться ближче до Херсонщини. При цьому є частина переселенців, які поки що не стали на облік.

«Зрозуміло, що є приблизно вдвічі-втричі більше людей, які виїхали і за цей час не стали на облік. Тож у середньому з четверга приблизно 15-20 тисяч людей приїхали до Криворізького району та Кривого Рогу. Це, за попередніми підрахунками», – додав Лукашук.

Нагадаємо, Ірина Верещук закликала жителів Херсонської області евакуюватися на зиму до безпечніших регіонів.

Раніше повідомлялося, що переселенцям видадуть зимовий одяг.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: