Апеляційна палата збільшила заставу раднику ексголови Полтавської ОДА

Читать на русском
Апеляційна інстанція побачила підстави для збільшення розміру заставу як запобіжного заходу підозрюваному у справі ексголови Полтавської ОДА.
Валерій Головко

Апеляційна палата Вищого антикорупційного суду збільшила розмір застави з 1,985 млн грн до 2,481 млн грн для радника колишнього голови Полтавської обласної державної адміністрації Валерія Головка Олександра Литвинова.

Про це повідомляє прес-служба Спеціалізованої антикорупційної прокуратури.

Як відомо, ВАКС визначив майже 2 млн грн застави раднику ексголови Полтавської ОДА Ливтинову. Також на нього поклали такі обов'язки: прибувати за кожною вимогою; не відлучатися з Києва без дозволу; повідомляти детектива, прокурора чи суд про зміну свого місця проживання та роботи; утримуватися від спілкування з іншим підозрюваним у справі та свідками, здати на зберігання закордонні паспорти. Прокурор САП це рішення оскаржив.

«21 листопада 2022 року колегія суддів АП ВАКС частково задовольнила апеляційну скаргу прокурора САП та збільшила розмір застави з 1,985 млн грн до 2,481 млн грн колишньому раднику голови Полтавської ОДА. Також суд зобов'язав особу носити електронний засіб контролю», – інформує прокуратура.

Нагадаємо, НАБУ і САП повідомили про підозру ексголові Полтавської ОДА Валерію Головку, його експершому заступнику Андрію Писоцькому та його раднику Олександру Литвинову у шахрайстві та одержанні неправомірної вигоди. Установлено, що у серпні 2017 року голова Полтавської ОДА за пособництва своїх першого заступника та радника висловив прохання надати та одержав від підприємця неправомірну вигоду в особливо великому розмірі. Так, за 176 тисяч євро, що складало більше 5 млн грн, Головко обіцяв забезпечити перемогу компаній підприємця у процедурах державних закупівель облдержадміністрації, укладання з цими компаніями договорів експлуатаційного утримання автомобільних доріг загального користування місцевого значення області та оплати наданих послуг з бюджету облдержадміністрації.

Водночас, у листопаді, не вчинивши дії, за які було одержано 176 тис. євро, посадовець діючи спільно зі своїм першим заступником та радником, повторно висловив прохання у наданні неправомірної вигоди. Як результат, у грудні 2017 року голова Полтавської ОДА отримав від того ж підприємця за вчинення тих самих дій автомобіль люкс-класу вартістю більше 7,5 млн грн, як подарунок на свій день народження.

Крім того, у межах розслідування встановлено, що у січні 2018 року за пособництва вказаних осіб посадовець шахрайським шляхом заволодів частиною належних вищевказаному підприємцю грошових коштів, які були отримані в якості грошової позики. Так, отримавши 85 тис. євро, що станом на день одержання становило близько 3 млн грн, голова облдержадміністрації так і не повернув підприємцю близько 1,7 млн грн.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: