Щонайменше 5 мільйонів людей в Україні втратили роботу через війну

Читать на русском
Під час війни мінімум 5 мільйонів людей в Україні втратили роботу. Ще 7 мільйонів покинули країну через бойові дії.
volynnews.com

Під час війни мінімум 5 мільйонів людей в Україні втратили роботу. Ще 7 мільйонів покинули країну через бойові дії.

Про це повідомляє пресслужба Мінекономіки.

Заступниця міністра економіки України Тетяна Бережна зазначила, війна продовжує руйнувати ринок праці України. Бойові дії тривають там, де було зайнято 10 мільйонів працівників, через це Україну покинули вже близько 7 мільйонів людей. Це суттєво вплинуло на зростання рівня безробіття.

«Не сидять на шиї»: наплив біженців з України приносить економічну вигоду ЄвропіНаплив біженців із України приносить певну вигоду європейському ринку праці. Біженці активно працевлаштовуються, закривають дефіцитні вакансії та сплачують податки.

«Наразі одним з ключових пріоритетів роботи уряду є стабілізація та відновлення економіки, розвиток ринку праці й повернення додому наших громадян», – додають у Мінекономіки.

За даними Центру зайнятості, станом на початок листопада в Україні зареєстровано 241 тисячу безробітних. У лютому таких було 317 тисяч – кількість зменшилась, бо люди поїхали за кордон, перебувають на тимчасово окупованих територіях та з інших причин.

Також повідомляли, що безробітних українців залучатимуть до «армії відновлення» країни через участь у суспільно-корисних роботах.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: