У МВФ попередили, що глобальна інфляція може сягнути свого піку

Читать на русском
У МВФ посилаються на оприлюднені напередодні дані щодо жовтневої інфляції у США, які близькі до 8 відсотків.
tyzhden.ua

Директор-розпорядник Міжнародного валютного фонду Крісталіна Георгієва на полях щорічного саміту ООН зі зміни клімату заявила про те, що глобальна інфляція наблизилася до свого піку.

Про це повідомляє агенство Bloomberg.

Як зазначається, Георгієва посилається на оприлюднені напередодні дані щодо жовтневої інфляції у США, які близькі до 8%.

«Я не збираюся випереджати дані, але цілком можливо, що ми досягли піку. Тепер ми бачимо, що центральні банки є єдиними у боротьбі з інфляцією, це головний пріоритет і це правильно. Якщо ми не досягнемо успіху, все зірветься з якоря, і тоді фундамент зростання, яким є цінова стабільність, буде підірвано», - заявила очільниця МВФ.

Зеленський провів переговори з головою МВФ: про що говорилиЗа словами Зеленського, Україна робитиме максимум, щоб гідно пройти моніторингову програму МВФ і якнайшвидше перейти до нової.

При цьому, Георгієва зазначила, що важливо намагатися, як мінімум, знизити динаміку зростання споживчих цін до прийнятних темпів.

«Інфляцію складніше знизити до бажаного рівня близько 2%. Якщо ми побачимо диверсифікацію ланцюжків постачання, це неминуче позначиться на цінах», - підкреслила фінансист.

Нагадаємо, що у вересні інфляція в Україні прискорилася до 24,6% у річному обчисленні. Зростали ціни на непродовольчі та продовольчі товари, зокрема, продукти та одяг, товари для дому.

Напередодні стало відомо, коли Україну відвідає нова місія МВФ.

Раніше у МВФ оцінили наслідки війни для економіки України.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: