Проміжні вибори в США: боротьба між республіканцями та демократами триває

Читать на русском
Поки що ситуація динамічно змінюється в різні боки. У Сенаті демократи все ще зберігають більшість, також ще не визначена більшість у Палаті представників
Діаграма виборівСкриншот

На проміжних виборах до Конгресу США все ще триває підрахунок голосів. На цей час в Палаті представників у Республіканської партії 219 місць, у Демократичної партії - 216 місць.

Про це повідомляє NBC News.

У Сенаті, за попередніми даними, демократам відходить 47 місць, республіканцям - 46.

Поки що ситуація динамічно змінюється в різні боки. У Сенаті демократи все ще зберігають більшість, також ще не визначено більшість в Палаті представників - потрібна перевага в п'ять голосів, тоді як у республіканців поки тільки три.

Вирішальними називають підрахунки голосів у п'яти штатах - Джорджії, Неваді, Арізоні, Вісконсині та Пенсільванії.

Нагадаємо, на проміжних виборах до Конгресу США прогнозується, що Республіканська партія США, як мінімум, отримає контроль над Палатою представників, що серйозно обмежить законодавчу спроможність президента США Джозефа Байдена, який належить до їхніх опонентів, Демократичної партії.

Нагадаємо, в США стверджують, що підсумки майбутніх проміжних виборів до Конгресу Сполучених Штатів, які відбудуться в листопаді, не вплинуть на підтримку, яку Вашингтон надає Києву.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: