Meta проводить найбільше скорочення штату в історії компанії

Читать на русском
Цукерберг звільняє 11 тисяч працівників Meta. За його словами, це вимушений крок на тлі того, що компанія отримала дохід нижче, ніж очікувалося.

Компанія Meta (Facebook та Instagram), засновником якої є Марк Цукерберг, звільняє понад 11 тисяч співробітників (приблизно 13%) у рамках наймасштабнішого скорочення штату у своїй історії. Компанія прагне скоротити витрати та перетворити свою бізнес-модель на більш конкурентоспроможний ринок цифрової реклами.

Про це пише Financial Times.

«Сьогодні я хочу поділитися деякими із найскладніших змін, які ми робили за всю історію Meta. Я вирішив скоротити чисельність нашої команди приблизно на 13% та звільнити більше 11 тисяч наших талановитих співробітників», – йдеться у зверненні Цукерберга до співробітників.

Інтернету – 30 років, біткоїну – 13: скільки років технологічним «новинкам»Інтернет існує вже 30 років, соціальній мережі Фейсбук – 17 років. А перша пластикова банківська картка з'явилася понад 60 років тому.

Бізнесмен заявив, що бере на собі повну відповідальність за це рішення. Він зазначив, що зростання доходів компанії під час пандемії не було стійким, ефективність реклами знизилася, а електронна торгівля скоротилася, і все це в умовах економічного спаду та посилення конкуренції. «Ці фактори призвели до того, що наш дохід виявився набагато нижчим, ніж я очікував. Я помилився і несу за це відповідальність», – додав він.

Інші заходи щодо економії включають скорочення бюджетів та пільг для персоналу, також буде закрито низку офісів.

Звільненим працівникам мають виплатити вихідну допомогу у розмірі 16 тижневої базової заробітної плати та двох додаткових тижневих зарплат за кожний рік служби.

Масові звільнення, перші за 18-річну історію Meta, сталися за тисячами скорочень робочих місць в інших великих технологічних компаніях, пише Reuters.

Як зазначає Washington Post, протягом багатьох років компанії з Силіконової долини швидко зростали та наймали людей з шаленою швидкістю. Лише Facebook збільшив штат співробітників на 28% порівняно з минулим роком

Минулого тижня велике скорочення штату відбулося у Twitter: новий власник Ілон Маск звільнив приблизно половину співробітників компанії. Скорочення, щоправда, виявилося надмірним: деяким звільненим дзвонили та просили повернутися.

Також з'явилася інформація про сотні звільнених у технологічному гіганті Salesforce, який продає програмне забезпечення для бізнесу.

Нагадаємо, восени минулого року у роботі Facebook стався найбільший зафіксований збій інтернет-ресурсу в історії.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: