Новим гауляйтером Маріуполя став колишній мер Якутська й Іркутська Бердников

Читать на русском
Новим де-факто гауляйтером Маріуполя став росіянин Дмитро Бердников, колишній мер Якутська й Іркутська.
Петро Андрющенко

Новим де-факто гауляйтером Маріуполя став росіянин Дмитро Бердников, колишній мер Якутська й Іркутська.

Про це повідомив у Телеграмі радник міського голови Маріуполя Петро Андрющенко.

«Новий де-факто гауляйтер Маріуполя Бердников Дмитро. Росіянин з краю оленіводів. Переведено з посади першого заступника голови уряду республіки Якутія. До того був мером Іркутська та Якутська», – йдеться в повідомленні.

Андрющенко пише, що причиною зміни лідера є внутрішньополітична боротьба. За джерелами радника, реальна причина, що була озвучена тимчасовому очільнику окупаційної адміністрації Маріуполя, – суцільний провал підготовки до зимового періоду і занадто великі масштаби розкрадання коштів. Та зміна «керівництва» стала повною несподіванкою для місцевих колаборантів.

«Новий господар Маріуполя Бердніков прибуває зі своїми людьми на майже всі посади та навіть зі своєю персональною охороною. Поки за Іващенком збережуть функцію «говорящої голови», але від усіх процесів у місті, включаючи розкрадання металобрухту, він відсторонений уже», – додав Андрющенко.

Нагадаємо, у Маріуполі партизани з руху спротиву перейшли до тактики маркування окупаційних військ та колаборантів. Відомо, що партизани використовують в якості відмітки українську літеру «Ї», наносячи її на ворота перед домівками колаборантів.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: