САП оскаржила виправдувальний вирок харківському ексдепутату

Читать на русском
До апеляційної інстанції надійшла скарга антикорупційного прокурора на виправдання колишнього члена Харківської міськради.

Спеціалізована антикорупційна прокуратура оскаржила вирок, яким виправдали колишнього депутата Харківської міської ради, директора комунального підприємства «Комплекс з вивезення побутових відходів» Фазіля Аббасова від обвинувачень у зловживанні службовим становищем.

Цю скаргу розгляне Апеляційна палата Вищого антикорупційного суду, йдеться в рішенні від 31 жовтня, повідомляє «Слово і діло».

«Відкрити апеляційне провадження за апеляційною скаргою прокурора на вирок Вищого антикорупційного суду від 21 вересня 2022 року. Надіслати учасникам судового провадження копії ухвали про відкриття апеляційного провадження разом з копіями апеляційних скарг, інформацією про їхні права та обов'язки. Встановити учасникам судового провадження строк для подачі заперечень на апеляційні скарги до 15 листопада 2022 року», – вказується в документі.

Як відомо, Вищий антикорупційний суд виправдав ексдепутата Аббасова від обвинувачення у зловживаннях.

Нагадаємо, за версією обвинуваченням, у 2016 році КП «Комплекс з вивозу побутових відходів» оголосило закупівлю обладнання для потреб міста. Напередодні укладання договору з переможцем тендеру директор КП Аббасов, який на той момент також обіймав посаду депутата Харківської міськради, за власної ініціативи вніс зміни до характеристик предмета закупівлі, внаслідок чого здійснено закупівлю іншої продукції, яка не відповідала вимогам документації конкурсних торгів. Через це підприємство надмірно перерахувало майже 1 млн грн.

Частину зазначеної суми постачальник обладнання в подальшому перерахував виробничій компанії «Алмаз» (нині ТОВ «Платформа 19»), бенефіціарним власником якої був директор КП Аббасов.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: