Справа ексголови АРМА: підозрюваного оголосили в розшук

Читать на русском

Національне бюро оголосило в розшук одного з фігурантів справи про махінації з арештованим майном. Його також викликали на допит.

Національне антикорупційне бюро оголосило в розшук Олексія Коронського, якого підозрюють у причетності до махінацій з арештованим майном та переданим в управління Національного агентства з менеджменту та розшуку активів (АРМА).

Відповідне повідомлення оприлюднене на сайті НАБУ.

«Національне антикорупційне бюро України розшукує підозрюваного у кримінальному провадженні № 62019000000000639 від 11.05.2019 у пособництві, у зловживанні своїм службовим становищем, з метою одержання неправомірної вигоди», – інформує відомство.

Також Коронського викликали на допит в якості підозрюваного на 31 жовтня о 16:30.

Нагадаємо, НАБУ та САП повідомили про підозру ексголові АРМА Антону Янчуку та іншим у махінаціях із заарештованим майном. Як стверджують в НАБУ, арештоване майно передавали АРМА під приводом виконання судових рішень. Посадовці АРМА, своєю чергою, готували обґрунтування, що такими активами важко управляти, зберігати або ж вони швидко псуються і можуть втратити свою вартість. В подальшому майно оцінювала компанія-учасниця схеми за суттєво заниженою вартістю. За нею майно виставляли на електронні торги, організовані ДП «СЕТАМ». В свою чергу представники держпідприємства, учасники-змови, організовували торги у такий спосіб, щоб забезпечити перемогу наперед визначеній приватній компанії.

НАБУ та САП здобули докази щонайменше чотирьох епізодів такої протиправної діяльності упродовж 2019 року. А саме:

  • продаж трьох земельних ділянок на Одещині, придбані свого часу для будівництва торговельних центрів мережі «Ашан», - реалізовано у 18 разів дешевше за ринкову вартість;
  • продаж 2,6 тис. тон піску річкового середньої та дрібної крупності на Київщині, заниження вартості більш ніж у 6 разів порівняно з ринковою;
  • продаж понад 4,5 тис. тон карбаміду – майже в 5 разів дешевше за ринкові ціни;
  • продаж зерна, крупи та олійних культур – вчетверо дешевше за ринкову вартість.

Внаслідок продажу арештованого майна за заниженою вартістю лише в цих чотирьох епізодах завдано шкоди на понад 426 млн грн. З метою унеможливлення подальшої реалізації злочину НАБУ та САП ініціювали накладення арешту на згадані земельні ділянки та гроші, сплачені за річковий пісок. Нещодавно розслідування цієї справи продовжили до 23 січня.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: