У Кабміні розповіли, на який рівень безробіття очікують до кінця року

Читать на русском
На кінець 2022 року рівень безробіття в Україні становитиме 30%. Про це повідомила віцепрем’єр-міністр – міністр економіки Юлія Свириденко.

На кінець 2022 року рівень безробіття в Україні становитиме 30%.

Про це повідомила віцепрем’єр-міністр – міністр економіки Юлія Свириденко під час V українсько-німецького економічного форуму 24 жовтня.

«До кінця року ми очікуємо достатньо високий рівень безробіття - до 30%», - сказала Свириденко.

Безробіття в Україні: чому кількість офіційно безробітних зменшилася та яка буде ситуація на ринку праці після війниЧому в Україні реєструють меншу кількість безробітних та яка ситуація буде після війни, читайте у матеріалі Слово і діло.

За словами Свириденко, наразі одним із викликів для уряду є вирішення проблем із безробіттям, а саме - працевлаштування людей та повернення їх з-за кордону. Уряд спрямовує всі свої зусилля на підтримку малого бізнесу.

«Питання працевлаштування має бути покрите опікою держави», - зауважила Свириденко.

Міністр зазначила, що одним із викликів, які стоять перед Україною є стабілізація макроекономічної ситуації. Наразі інфляція в Україні складає 24,6%, та до кінця року очікується на рівні 30%, а падіння економіки прогнозується на рівні 30%.

«Для нас збереження нормального функціонування економіки - це завдання не менш важливе ніж отримання перемоги», - сказала Свириденко.

Раніше в НБУ розповіли, як змінилася ситуація із зарплатами в Україні з початку війни.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: