Енергодар опинився на межі гуманітарної катастрофи – мер

Читать на русском
Тимчасово окупований росіянами Енергодар опинився на межі гуманітарної катастрофи – перспектив для початку опалювального сезону у місті немає.

Тимчасово окупований росіянами Енергодар опинився на межі гуманітарної катастрофи – перспектив для початку опалювального сезону в місті немає.

Про це в ефірі телемарафону повідомив мер Енергодару Дмитро Орлов.

«Енергодар на межі гуманітарної катастрофи, бо обстріли руйнують цивільну інфраструктуру та електромережі. Місто без газу вже півроку, постійні перебої з електрикою, водовідведенням та водопостачанням. Велике питання щодо опалювального сезону, він під великим питанням», - сказав він.

Працівників ЗАЕС не випускають на підконтрольну Україні територію – мерРосіяни не випускають на підконтрольну Україні територію працівників Запорізької АЕС, а також тих людей, які раніше працювали на станції.

Орлов нагадав, що Енергодар має централізовану систему опалення і вона йде від ТЕС, яка через військові дії не працює з весни, та від ЗАЕС, яка перебуває в режимі зупинки.

«Перспектив щодо запуску опалення зараз немає», - сказав він.

Також мер зазначив, що працівників атомної станції змушують підписувати договори з фейковою керуючою компанією, створеною росією, блокуються пропуски атомників, що може мати негативні наслідки для роботи станції.

Раніше стало відомо про те, що росіяни відмовляються повертати дітей із «відпочинку» в Енергодар.

Нагадаємо, вночі 19 жовтня війська росії обстріляли Енергодар Запорізької області. Місто частково залишилося без електропостачання та води.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: