Працівників ЗАЕС не випускають на підконтрольну Україні територію – мер

Читать на русском
Росіяни не випускають на підконтрольну Україні територію працівників Запорізької АЕС, а також тих людей, які раніше працювали на станції.

Росіяни не випускають на підконтрольну Україні територію працівників Запорізької АЕС, а також тих людей, які раніше працювали на станції.

Про це розповів під час телемарафону мер Мелітополя Іван Федоров.

Місцевий чиновник повідомив, що росіяни не випускають на підконтрольну Україні територію працівників Запорізької АЕС – як чинних, так і колишніх. За його словами, навіть осіб, які вийшли на пенсію, на блок-пості розвертають до окупованого Енергодару.

Він зазначив, що за тиждень понад чотири тисячі осіб стояли в черзі на виїзд у Василівці, єдиному населеному пункті, через який можна евакуюватися жителям окупованих частин Запорізької, Херсонської областей, а також Донецької та Луганської областей. 13 жовтня окупанти почали випускати тих, хто зареєструвався та отримав перепустку в комендатурі. Проте строк очікування виїзду сягає 20 днів.

На ЗАЕС мають намір перезапустити один із шести зупинених реакторівНа Запорізькій АЕС мають намір перезапустити один із шести реакторів - зараз усі вони перебувають у режимі холодної зупинки.

Виїзд ускладнений, окупанти випускають 20-50 чоловік на день, коли раніше випускали понад тисячу.

Федоров повідомив про альтернативний шлях виїзду – у сторону Грузії, Латвії та Естонії через трасу Бердянськ – Новоазовськ.

При цьому він зазначив, що росіяни встановили свій пункт фільтрації у Новоазовську. Оформлення виїзду на місці займає від кількох годин за кілька днів. Але, як сказав Федоров, поки що цей шлях працює - слід ним користуватися.

Нагадаємо, 14 жовтня на Запорізькій АЕС відновили резервне живлення після того, як за останній тиждень станція двічі втрачала доступ до зовнішнього джерела електрики.

За інформацією Генштабу, росіяни почали використовувати Запорізьку АЕС як базу для особового складу.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: