ЗСУ атакували райони зосередження росіян та знищили міст – Генштаб

Читать на русском
Бійці ЗСУ продовжують знищувати російських окупантів - їм вдалося атакувати шість районів зосередження озброєння та військової техніки та знищити один міст.

Бійці ЗСУ продовжують знищувати російських окупантів - їм вдалося атакувати шість районів зосередження озброєння та військової техніки та знищити один міст.

Про це йдеться у вечірньому зведенні Генштабу в середу, 19 жовтня.

Противник намагається утримати тимчасово захоплені території, зосереджує зусилля на стримуванні дій сил оборони за окремими напрямками, водночас не залишає спроб вести наступальні дії на Бахмутському та Авдіївському напрямах.

Атаки дронами-камікадзе: проти яких українських міст рф застосовувала іранські безпілотникиРосія використовувала іранські дрони-камікадзе проти Одеси, Миколаєва, Києва, Кривого Рогу, Харкова, Дніпра, Білої Церкви, Запоріжжя, Нікополя. Докладніше – на інфографіці.

Ворог обстрілює позиції ЗСУ уздовж лінії зіткнення, здійснює інженерне обладнання оборонних позицій та рубежів за окремими напрямками та веде повітряну розвідку. Порушуючи норми Міжнародного гуманітарного права, закони та звичаї ведення війни, продовжує завдавати ударів по критичній інфраструктурі та будинкам цивільного населення.

Протягом доби противник завдав чотирьох ракетних та одинадцять авіаційних ударів, здійснив більш ніж десять обстрілів із реактивних систем залпового вогню.

Ворог вкотре завдав масованого удару крилатими ракетами та іранськими ударними БПЛА по цивільній інфраструктурі у Київській Чернігівській, Вінницькій, Івано-Франківській, Донецькій, Дніпропетровській, Запорізькій та Миколаївській областях. Вночі окупанти також атакували Умань Черкаської області та Коблево Миколаївської області п'ятьма безпілотними літальними апаратами іранського виробництва Shahed-136. Усі вони були успішно збиті силами оборони України.

На Волинському та Поліському напрямках обстановка без істотних змін. Республіка Білорусь і надалі підтримує збройну агресію рф роти України. Протягом дня супротивник залучив дев'ять ударних БПЛА Shahed-136 з Білорусі. Вісім із них були успішно збиті.

На інших напрямках ворог здійснював наступні обстріли:

  • на Сіверському напрямку - з мінометів та ствольної артилерії, в межах населених пунктів Гай та Хренівка Чернігівської області;

  • на Слобожанському напрямку - з мінометів, ствольної та реактивної артилерії, в районах населених пунктів Вовчанські Хутори, Терни, Червоне, Огурцове та Домашнє;

  • на Куп'янському напрямку - із ствольної та реактивної артилерії, в районах населених пунктів Берестове, Дворічна, Кам'янка та Кислівка;

  • на Лиманському напрямку - з мінометів, ствольної та реактивної артилерії, в районах населених пунктів Греківка, Гряниківка, Надія, Новоєгорівка, Зарічне, Серебрянка, Терни, Торське та Ямполівка;

  • на Бахмутському напрямку - із танків та артилерії, в районах населених пунктів Андріївка, Бахмут, Бахмутське, Білогорівка, Майорськ, Нью-Йорк, Опитне, Роздолівка, Соледар, Спірне та Яківля;

  • на Авдіївському напрямку - з танків, мінометів, ствольної та реактивної артилерії, в районах населених пунктів Авдіївка, Бердичі, Первомайське, Карлівка, Красногорівка, Мар'їнка та Новомихайлівка.

На Новопавлівському, Запорізькому та Південнобузькому напрямах противник активних наступальних дій не вів. Завдав обстрілів у районах більш ніж 45 населених пунктів уздовж усієї лінії зіткнення.

Авіація сил оборони протягом цієї доби завдала десяти ударів. Підтверджено ураження шести районів зосередження озброєння та військової техніки, а також чотирьох позицій зенітних ракетних комплексів супротивника. Підрозділи протиповітряної оборони збили чотири крилаті ракети, один гелікоптер Ка-52 та тринадцять БПЛА Shahed-136.

Воїни ракетних військ та артилерії вразили три пункти управління, чотири райони зосередження живої сили, озброєння та військової техніки, станцію РЕМ, один міст та одну понтонну переправу противника.

Нагадаємо, росіяни атакували Чернігів за допомогою дронів-камікадзе - в результаті троє осіб отримали поранення.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: