Усі посольства залишаються в Україні: у МЗС попередили про неправдиві вкиди

Читать на русском
У МЗС попередили про російські вкиди щодо роботи іноземних дипломатичних установ. Жодне з посольств не повідомляло про намір залишити Україну.

На сьогоднішній день жодне іноземне посольство не повідомляло про наміри залишити територію України. Щодо роботи іноземних дипломатичних установ зараз є багато хибних вкидів.

Про це заявив представник Міністерства закордонних справ України Олег Ніколенко.

Постачальник дронів для росії з посольством у Києві: як розвивалися дипвідносини України та ІрануВід торговельного партнерства до катастрофи літака МАУ та постачання дронів для вбивства українців – як розвивалися відносини України та Ірану.

«Зараз відбувається багато неправдивих вкидів про функціонування іноземних дипломатичних представництв. Здебільшого їх роблять російські джерела для того, щоб посіяти паніку. Останній приклад – раптове «закриття» посольства Сербії, яке насправді виїхало із Києва ще в березні. Ми постійно підтримуємо зв'язок із іноземними посольствами, які повернулися до України після 24 лютого. Наразі жодна установа – США, Великої Британії, Канади, ЄС та багато інших — не повідомляла про наміри виїхати за межі української території», – повідомив Ніколенко.

При цьому, зазначив він, деякі країни відновили рекомендації для своїх громадян виїхати за межі України – це пов'язано з інтенсифікацією російських ракетних обстрілів та атак дронами. Аналогічно робить і Україна, коли йдеться про загрозу українцям за кордоном.

«Тиждень тому росія поцілила по двох дипломатичних установах в Києві, завдавши руйнувань їхнім будівлям. Закликаємо іноземних дипломатів, так само як і українців, не нехтувати сигналами тривоги та ховатися в укриттях, коли з’являється небезпека», – додав представник МЗС.

Нагадаємо, 16 жовтня з'явилася інформація про те, що Сербія ухвалила рішення тимчасово закрити своє посольство в Україні, щоб забезпечити безпеку співробітників.

У МЗС України це повідомлення спростували.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: