Кількість людей на межі голоду може зрости до чверті мільярда – Блінкен

Читать на русском
Через війну в Україні кількість людей у світі, які знаходяться на межі голоду, може зрости на 70 мільйонів.
Ентоні БлінкенФото – Reuters

Державний секретар США Ентоні Блінкен заявив, що через війну в Україні кількість людей у світі, які знаходяться в умовах гострої продовольчої нестабільності, може зрости ще на 70 мільйонів.

Відповідна заява до Всесвітнього дня продовольства опублікована на сайті Держдепу.

Відомо, що на початку 2022 року на межі голоду опинилися 190 млн людей у світі. Тепер їхня кількість може зрости до 260 млн.

Від початку дії «Зернової ініціативи» Україна експортувала понад 7,7 млн тонн агропродукціїЗ моменту старту і до сьогодні, 16 жовтня, Україна у рамках дії Зернової ініціативи експортувала понад 7,7 мільйона тонн агропродукції.

«Мільйони стикаються з голодом і недоїданням», – зазначив Блінкен.

За його словами, у світі порушилися виробничі ланцюги та ланцюги постачання. Крім того, відбулося різке зниження продовольчої безпеки у світі, особливо для найбільш вразливих верств населення.

Він наголосив, що таку ситуацію створили комбінований вплив глобальної пандемії, зростаючий тиск кліматичної кризи, високі ціни на енергоносії та добрива, а також збройні конфлікти, «включаючи жорстоку агресивну війну росії проти України».

Нагадаємо, що одразу після вторгнення росія організувала масштабну контрабандну операцію із продажу краденого українського зерна. У схемі беруть участь щонайменше 30 суден, за допомогою яких росія продала зерна на суму щонайменше 530 млн доларів – гроші були витрачені на війну.

Також повідомляли, що путін погрожує закрити коридор для експорту українського зерна під приводом, що нібито зерновози могли використовувати для перевезення вибухівки для Кримського мосту.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: