ЗСУ відбили атаки окупантів біля 16 населених пунктів: зведення Генштабу

Читать на русском
Українські військові минулої доби відбили атаки армії рф, яка намагалася наступати на Бахмутському та Авдіївському напрямках.

Сили оборони України за добу відбили атаки противника в районах населених пунктів Виїмка, Бахмутське, Червона Гора, Бахмут, Майорськ, Озерянівка, Зайцеве, Одрадівка, Андріївка, Першотравневе, Красногорівка, Веселе, Кам'янка, Перемога, Невельське, Новомихайлівка.

Про це повідомляється в ранковому зведенні Генштабу 8 жовтня.

Контрнаступ ЗСУ дає надію, що війна закінчиться до Різдва – The TimesКонтрнаступ ЗСУ породив надію у західних політиків, що Україна переможе у війні вже до Різдва.

Як заявили в Генштабі, протягом доби окупанти завдали семи ракетних та 12 авіаційних ударів, здійснили близько 80 обстрілів із реактивних систем залпового вогню.

Окупанти обстріляли понад 20 населених пунктів. Зокрема, Славгород, Біловоди, Вугледар, Рідкодуб, Гуляйпільське, Новоандріївка, Запоріжжя та Миколаїв.

Для ударів по українських містах минулої доби противник також використав сім безпілотних літальних апаратів іранського виробництва Shahed -136. Три з них були збиті, а чотири досягли міст Запоріжжя та Миколаєва.

Обстріли були на таких напрямках:

  • на Сіверському напрямку – з мінометів та ствольної артилерії в районах населених пунктів Блешня, Гай та Сеньківка Чернігівської області та Стариків Сумської області;

  • на Слобожанському напрямку - з танків, мінометів, ствольної та реактивної артилерії, в районах 18 населених пунктів, у тому числі Глибоке, Уди, Огурцове, Стрілка, Колодязне, Дворічне, Ненудне;

  • на Краматорському напрямку - з артилерії різних типів, у районах населених пунктів Спірне, Білогорівка, Верхньокам'яне, Роздолівка, Серебрянка, Григорівка, Дронівка, Веселе;

  • на Бахмутському напрямку противник обстріляв райони населених пунктів Яківлівка, Соледар, Бахмут, Бахмутське, Іванград, Опитне, Майорськ, Нью-Йорк, Виїмка, Роздолівка, Веселе та Одрадівка;

  • на Авдіївському напрямку – обстріляно Авдіївку, Красногорівку, Первомайське та Новомихайлівку.

  • У Новопавлівському та Запорізькому напрямках противник наступальних дій не проводив. Від ворожого вогню постраждала інфраструктура у районах 16 населених пунктів. Серед інших – Времівка, Темірування, Ольговське, Гуляйпільське та Залізничне.

  • На Південнобузькому напрямку велися обстріли з танків, мінометів, ствольної та реактивної артилерії зазнали районів понад 27 населених пунктів, що поряд з лінією зіткнення.

  • На Волинському та Поліському напрямках ситуація без істотних змін.

Нагадаємо, росіяни продовжують атакувати міста України ракетами, а також іранськими дронами.

У Генштабі розповідали, скільки таких БПЛА вже застосувала росія.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: