На Херсонщині лікарні не можуть впоратися з потоком поранених окупантів – Генштаб

Читать на русском
На окупованій території Херсонської області лікарні не можуть впоратися з потоком поранених російських військових.
Getty Images

На окупованій території Херсонської області лікарні не можуть впоратися з потоком поранених російських військових.

Про це повідомляє Генеральний штаб ЗСУ у Facebook.

Російські військові зазнають великих втрат. Місцеві лікарні в тимчасово окупованих районах Херсонської області не можуть впоратися з потоком поранених окупантів. Також підтвердили прибуття до дитячої клінічної лікарні в місті Лисичанськ на Луганщині до тридцяти поранених загарбників.

Крім цього, у Генштабі зауважують, що протягом поточної доби окупанти завдали 3 ракетних та 16 авіаційних ударів, здійснили понад 20 обстрілів з реактивних систем залпового вогню. Водночас за поточну добу підрозділи Сил оборони України відбили ворожі атаки в районах населених пунктів Білогорівка, Бахмутське, Бахмут, Майорськ, Красногорівка та Терни.

У Москві почалися арешти військових, рух у центрі перекрито – розвідкаУ Москві розпочався комплекс заходів, спрямованих проти військових. З цією метою у центрі російської столиці частково перекрито рух.

«Авіація Сил оборони протягом поточної доби завдала сім точних ударів по зенітних ракетних комплексах противника. Ракетні війська і артилерія за поточну добу уразили вісім районів зосередження живої сили, озброєння та військової техніки, два склади з боєприпасами та десять інших важливих об’єктів», – йдеться в повідомленні.

На Волинському та Поліському напрямках обстановка без суттєвих змін. У Білорусі до 15 жовтня продовжено заходи з перевірки військ та продовжили закриття повітряного простору у південних областях країни.

На інших напрямках противник продовжив обстріли в районах населених пунктів:

  • на Сіверському напрямку – Сеньківка, Блешня і Миколаївка Чернігівської області, а також Бачівськ, Старикове, Кіндратівка та Біловоди Сумської області;
  • на Слобожанському напрямку – Уди, Козача Лопань, Красне, Глибоке, Огірцеве, Варварівка, Нескучне, Тернова та Дворічна;
  • на Краматорському напрямку – Терни, Новоєгорівка, Макіївка, Ямполівка, Дронівка, Серебрянка, Білогорівка, Веселе та Григорівка;
  • на Бахмутському напрямку – Верхньокам’янське, Роздолівка, Яковлівка, Соледар, Бахмутське, Бахмут, Опитне, Майорськ та Нью-Йорк;
  • на Авдіївському напрямку – Первомайське, Невельське, Красногорівка, Мар’їнка та Новомихайлівка.
  • На Новопавлівському та Запорізькому напрямках від ворожих обстрілів постраждала інфраструктура понад двадцяти населених пунктів. Серед них – Темирівка, Зелене Поле, Времівка, Нескучне, Вугледар, Павлівка, Ольгівське, Залізничне, Гуляйпільське, Чарівне та Мирне.
  • На Південнобузькому напрямку обстрілів зазнали райони понад сорока населених пунктів. Зокрема, для атаки на інфраструктуру Нікополя та територій Миколаївської області ворог задіяв іранські безпілотники-камікадзе.

Нагадаємо, у суботу, 8 жовтня, стало відомо, що українські військові знищили спеціальний броньовик «кадирівців» в Херсонській області.

Цього ж дня українські військові збили ворожий безпілотник іранського виробництва Shahed-136 у за допомогою кулемета «Утьос».

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: