Після звільнення Куп'янська колаборанти переховувалися у підвалах ближніх селищ

Читать на русском
Після звільнення Куп'янська, що у Харківській області, українські військовослужбовці виявляли колаборантів, що переховувалися у підвалах селищ біля міста.
Getty Images

Після звільнення Куп'янська, що у Харківській області, українські військовослужбовці виявляли колаборантів, що переховувалися у підвалах селищ біля міста.

Про це повідомляє на сайті пресслужба Нацгвардії.

Один із військових, який знаходиться на Харківському напрямку, розповів, що у селищах поблизу Куп’янська, колаборанти переховувалися у підвалах. ЗСУ виявляли їх та передавали у відповідні органи. Він також зазначив, що у перший день відбиття Куп'янська, на одному з блокпостів військовослужбовці Нацгвардії виявили 11 російських окупантів, які заблукали у стороні українських військових.

Доля зрадників: кого із колаборантів на окупованих територіях вже ліквідувалиНа інфографіці Слово і діло – список ліквідованих з початку повномасштабної війни проросійських колаборантів.

Додають, що під час стабілізаційних заходів у Куп’янську в міському відділку поліції було виявлено приміщення, де утримували людей задля отримання інформації про учасників АТО.

Нагадаємо, 27 вересня стало відомо про те, що українські військові звільнили смт Куп'янськ-Вузловий у Харківській області, де знаходиться великий залізничний вузол. Він мав стратегічне значення для російських військових.

У суботу, 1 жовтня, у Куп’янському районі на Харківщині виявили обстріляну колону з автомобілями, де перебували цивільні. Внаслідок розстрілу автоколони з людьми у Куп’янському районі Харківської області загинули 24 людини, у тому числі – вагітна жінка і 13 дітей.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: