Матч в Індонезії завершився масовим заворушенням, понад 100 людей загинуло

Читать на русском
Футбольний матч 11 туру чемпіонату Індонезії між Аремою та Персебаєю завершився масовим заворушенням, в результаті якого загинули 129 людей.
Reuters

Футбольний матч 11 туру чемпіонату Індонезії між Аремою та Персебаєю завершився масовим заворушенням, в результаті якого загинули 129 людей.

Про це пише Reuters.

Відомо, що після фінального свистка, який зафіксував перемогу Персебаї з рахунком 3:2, вболівальники перелізли огорожі та вибігли на футбольне поле. Щоб вгамувати натовп правоохоронці використали сльозогінний газ, тоді вболівальники почали нищити їхні авто поблизу поля та сам стадіон. Між поліцією та футбольними фанатами почалися прямі сутички.

Indonesia: Horrifying footage shows football match violence; Worst stadium disaster kills 129Hindustan Times

Наразі відомо про 129 загиблих, серед яких є діти та жінки. Сотні людей звернулись по допомогу у місцеві лікарні, відомо про щонайменше 180 постраждалих.

Міністр-координатор з політичних, правових питань і питань безпеки Індонезії Махфуд ДМ заявив, що стадіон був переповнений – на гру продали 42 тисячі квитків, тоді як він розрахований тільки на 38 тисяч.

Федерація футболу Індонезії ухвалила рішення заборонити Аремі проводити домашні матчі цього сезону. Усі поєдинки туру в чемпіонаті скасували через оголошення жалоби, футбольна асоціація почала розслідування.

Нагадаємо, збірна російської федерації змушена буде пропустити футбольний чемпіонат Європи 2024 року.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: