Росія хоче відправити на війну в Україну курсантів військових училищ – Генштаб

Читать на русском
РФ через нестачу офіцерських кадрів змушена передчасно задіяти на війні в Україні курсантів військових училищ.
Фото: ТВВИКУ

Російське військове керівництво через нестачу офіцерських кадрів готується передчасно задіяти на фронті в Україні курсантів військових училищ.

Про це повідомив Генеральний штаб ЗСУ у своєму оперативному зведенні у Facebook у суботу, 1 жовтня.

«Котел» для росіян у Лимані: чим важливе місто на Донеччині та чим його втрата обернеться для рфРосійські війська, зважаючи на все, потрапили в український котел у районі Лимана Донецької області. Що про це відомо і яке стратегічне значення має місто – у матеріалі Слово і діло.

Як повідомляється, у Тюменському військовому училищі проведуть достроковий випуск курсантів. Випускників планується направити на первинні офіцерські посади у військові частини, що комплектуються мобілізаційним резервом.

Курсантів-випускних курсів Рязанського десантного училища, за даними Генштабу ЗСУ, направляють на підготовку полків мобілізаційного резерву, що здійснюється на базі полігонів неподалік Рязані, Омська, Пскова, Тули та інших міст.

Для цих підрозділів, планують заходи підготовки та злагодження терміном не більше одного місяця, з подальшим вибуттям до району ведення бойових дій на території України.

У Генштабі також розповіли про ситуацію на фронті на 220 день вторгнення рф.

«За минулу добу противник завдав 4 ракетних та 15 авіаційних ударів, здійснив понад 85 обстрілів з РСЗВ з військових та цивільних об'єктів на території України», – йдеться у зведенні.

Від ворожих ударів постраждали понад 50 населених пунктів. Зокрема, Білогорівка, Новомиколаївка, Благодатівка, Сухий Ставок та Відрадівка.

На ряді напрямків рф обстрілювала населені пункти з танків, мінометів, ствольної та реактивної артилерії, а саме:

  • на Слобожанському напрямку – у районах населених пунктів Стрілечтя, Рідкодуб, Кучківка, Охрімівка та Ольховатка;

  • на Краматорському напрямку – в районах населених пунктів Григорівка, Білогорівка, Івано-Даріївка, Закитне, Роздолівка та Спірне;

  • на Бахмутському напрямку – у районах населених пунктів Бахмут, Зайцеве, Миколаївка Друга та Парасковіївка;

  • на Авдіївському напрямку – у районах населених пунктів Мар'їнка, Водяне та Олександропіль;

  • на Новопавлівському напрямку – у районах населених пунктів Новосілка, Новопіль, Пречистівка та Павлівка.

  • На Запорізькому напрямку зафіксовано обстріли в районах населених пунктів Мала Токмачка, Залізничне, Гуляйполе та Новоандріївка.

  • На Південнобузькому напрямку обстріли з танків, мінометів і ствольної артилерії зазнали районів понад двадцяти п'яти населених пунктів уздовж лінії зіткнення. Серед них - Степова Долина, Мирне, Сухий Ставок, Ольгіно та Архангельське.

  • На Волинському та Поліському напрямках ситуація без істотних змін.

Нагадаємо, президент Володимир Зеленський підтвердив, що ЗСУ звільнили Ямпіль Донецької області від російських окупантів. Також він наголосив на успіхах нашої армії в районі Лимана.

Там, за даними Олексія Арестовича, зараз перебувають в оточенні до 5,5 тисячі російських військових.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: