Військові відбили атаки ворога в районі чотирьох населених пунктів – Генштаб

Читать на русском
У п'ятницю, 30 вересня, ЗСУ відбили атаки російських окупантів у районі 4 населених пунктів.

У п'ятницю, 30 вересня, ЗСУ відбили атаки російських окупантів у районі 4 населених пунктів.

Про це йшлося у зведенні Генерального штабу ЗСУ.

Противник продовжує зосереджувати зусилля на спробах повної окупації Донецької області та утриманні тимчасово захоплених територій, а також зриві активних дій сил оборони на окремих напрямках. Ворог обстрілює позиції ЗСУ уздовж лінії зіткнення, веде повітряну розвідку. Завдає ударів по цивільній інфраструктурі та житлам мирного населення, порушуючи норми Міжнародного гуманітарного права, закони та звичаї ведення війни.

На Волинському та Поліському напрямках обстановка без істотних змін.

На інших напрямках противник продовжує обстріли населених пунктів з танків та артилерії різних типів:

  • на Слобожанському напрямку - в районах населених пунктів Уди, Стрелеча, Зелене, Ненудне, Прістін та Куп'янськ;

  • на Краматорському напрямку - у районах населених пунктів Білогорівка, Верхньокам'яне, Блакитні Озери;

  • на Бахмутському напрямку - Соледар, Спірне, Бахмутське, Бахмут, Зайцеве та Нью-Йорк;

  • на Авдіївському напрямку - Авдіївка, Красногорівка, Водяне, Карлівка, Первомайське, Тоненьке, Мар'їнка та Новомихайлівка;

  • на Новопавлівському напрямку - в районах населених пунктів Новоукраїнка, Вугледар, Пречистівка, Павлівка, Времівка, Ненучне та Шевченка.

  • На Запорізькому напрямі активних наступальних дій противник не вів. Вогневу поразку завдано в районах населених пунктів Залізничне, Дорожнянка, Новопіль, Темування, Білогір'я, Гуляйполе, Мала Токмачка та Кам'янське.

  • На Південнобузькому напрямку обстріли з танків, мінометів та ствольної артилерії зазнали районів понад тридцять населених пунктів уздовж лінії зіткнення. Серед них – Новогригорівка, Партизанське, Киселівка, Благодавка, Калинівка, Високопілля, Архангельське, Осокорівка та Біла Криниця.

На потреби ЗСУ передали 300 млн грн, заарештованих у справах НАБУ і САПЗа сприяння НАБУ і САП було придбано військові облігації на суму понад 300 млн грн, які були передані в управління АРМА.

Минулої доби підрозділи сил оборони України відбили атаки противника в районах населених пунктів Майорськ, Зайцеве, Одрадівка та Бахмутське.

Авіація сил оборони завдала 9 ударів. Підтверджено ураження одного опорного пункту, трьох районів зосередження озброєння та військової техніки, а також 5 зенітних ракетних комплексів противника. Окрім того, українські підрозділи протиповітряної оборони збили один БПЛА.

Ракетні війська та артилерія вразили шість командних пунктів, тринадцять районів зосередження живої сили, озброєння та військової техніки, два склади з боєприпасами, один зенітний ракетний комплекс та чотири засоби ракетних військ та артилерії ворога.

Нагадаємо, Збройні сили України увійшли до населеного пункту Ямпіль Донецької області та звільнили його від російських окупантів.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: