Мера Білої Церкви відпустили на поруки нардепа і депутатів Київоблради

Читать на русском
Антикорупційний суд вирішив обрати запобіжний захід у вигляді особистої поруки міському голові Білої Церкви, що на Київщині.
Геннадій Дикий

Вищий антикорупційний суд відпустив на поруки п'яти осіб міського голову Білої Церкви Київської області Геннадія Дикого, якого НАБУ і САП підозрюють у зловживаннях на 8,7 млн грн.

Про це повідомляють прес-служба САП і ВАКС.

«27 вересня 2022 року за клопотанням детективів НАБУ, погодженим прокурором САП, слідчий суддя ВАКС обрав запобіжний захід чинному міському голові одного з населених пунктів Київської області, який обґрунтовано підозрюється у завданні понад 8,7 млн грн збитків територіальній громаді. Суд оцінив вагомість наявних доказів про вчинення даною особою інкримінованих правопорушень та визнав підозру обґрунтованою. Разом з цим, суддя застосував до підозрюваного запобіжний захід у вигляді особистої поруки», – інформує САП.

У прокуратурі додали, що вирішать щодо оскарження вказаного запобіжного заходу після ознайомлення з повним текстом рішення суду. У ВАКС повідомили, що поручителями є п'ятеро осіб. На підозрюваного поклали такі обов'язки: прибувати за кожною вимогою; повідомляти про виїзд із Київської області, зміну свого місця проживання та роботи; утримуватися від спілкування із визначеними в ухвалі слідчого судді особами; здати на зберігання закордонні паспорти.

За інформацією «Слово і діло», йдеться про мера Білої Церкви Геннадія Дикого. Його поручителями стали: народний депутат від фракції «Слуги народу» Валерій Колюх; депутати Київської обласної ради Олександр Поляруш і Володимир Сабадаш; перший заступник голови Київської облради Ярослав Добрянський і колишній командир 72-ої окремої механізованої бригади імені Чорних Запорожців Олександр Вдовиченко.

Нагадаємо, НАБУ і САП повідомили про підозру меру Білої Церкви Геннадію Дикому. Як встановило слідство, 30 серпня 2018 року на пленарному засіданні 55 сесії Білоцерківською міською радою Київської області було розглянуто подання мера Дикого, за результатами якого було ухвалено рішення про придбання нерухомості. Так, вказаним рішенням було придбано право на будівництво адміністративно-торговельного комплексу відповідно до архітектурно-планувального завдання та об'єкт незавершеного будівництво загальною площею 4728,5 квадратних метрів. Вартість цієї нерухомості за результатами оцінки була визначена в розмірі майже 24 млн грн. Водночас, попередні власники, а саме Павло Ходаківський і Наталія Сокирко, це майно придбали у фірми ТОВ «Т.Р.К. Театральний» лише за 4,5 млн грн. Оцінку вартості вказаної нерухомості проводив оцінювач ТОВ «Укрекспертиза-центр» і вона має ознаки завищення вартості, так як оцінювачем використаний порівняльний метод та обрані об'єкти порівняння, які явно не відповідають технічному стану досліджуваного приміщення. Зазначеними діями, за оцінкою слідства, міському бюджету Білої Церкви завдано збитку.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: