У звільнених містах Харківщині працюватимуть французькі експерти

Читать на русском
До України прибули експерти з французьких правоохоронців, які займуться документуванням воєнних злочинів на звільнених територіях Харківщини.

Група експертів Національної жандармерії Франції займуться документуванням воєнних злочинів збройних сил російської федерації на звільнених територіях Харківської області.

Про це повідомляє прес-служба Офісу генерального прокурора.

«Ми високо цінуємо допомогу французьких експертів, які невідкладно прибули в Україну для документування воєнних злочинів на Харківщині. Це дуже необхідна підтримка для належної фіксації, збереження доказів та в подальшому притягнення до відповідальності кожного, хто їх скоїв», – підкреслив генпрокурор Андрій Костін.

Наразі група французьких криміналістів, фахівців з балістики, генетики та судово-медичної експертизи направляються на Харківщину для спільної роботи разом з українськими колегами.

Міністр закордонних справ Франції Катрін Колонн підкреслила, що французькі фахівці готові продовжувати співпрацю, щоб довести спільну роботу над розслідуванням кримінальних проваджень до кінця. На її думку, не може бути миру без справедливого суду та покарання за скоєні злочини.

Нагадаємо, що в Ізюмі Харківської області завершилася ексгумація тіл на місці масового поховання. Вона тривала 16–23 вересня. Зазначається, що всього дістали 447 тіл. Серед загиблих – 425 цивільних, зокрема, 5 дітей, а також 22 військовослужбовці ЗСУ.

У деокупованій Козачій Лопані на Харківщині теж виявили братську могилу, де російські окупанти ховали своїх жертв.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: